Jordi Ballart ja torna a ser l'alcalde de Terrassa

El candidat de Tots per Terrassa obté la majoria absoluta dels vots del ple
Jordi Ballart
Jordi Ballart | Cristóbal Castro

Jordi Ballart torna a ser l’alcalde de Terrassa, disset mesos després de deixar el càrrec i marxar de l'Ajuntament. El líder de TxT ha obtingut la majoria absoluta en la votació d'investidura, secreta, en sobre i en urna. Ballart ha aconseguit el suport dels 10 regidors de ToT per Terrassa i dels 5 d’ERC-MES, formacions que han signat un acord de govern i que dilluns o dimarts presentaran el nou cartipàs. Junts no ha presentat candidat i s’ha abstingut. El PSC i Cs han votat els seus candidats, Alfredo Vega i Javier González, respectivament. Lluís Puig, número 1 de Junts i exiliat a Brusel·les, ha anunciat a través d'una carta que renuncia a l'acta de regidor i que el seu lloc l'ocuparà Meritxell Lluís. Per primer cop, a la sala de plens no hi havia els 27 regidors electes en un ple d'investidura.

 

El ple ha començat amb la constitució de la mesa d’edat. Han estat dos socialistes, Alfredo Vega i Javier García. Ciutadans i el seu grup han encetat la polèmica, demanant la retirada d’un gran llaç groc a la cadira que havia d’ocupar Lluís Puig, número 1 de Junts, exiliat a Brussel·les. Vega li ha respost, contundent, que el llaç hi romandria.

 

Vega ha manifestat que "comença un nou temps" i ha recordat que hi ha regidors que marxen i d'altres que arriben. "Obrim la porta a noves idees i noves persones que poden fer aportacions molt interessants a la política municipal i al progrés de Terrassa" i ha afegit que "la democràcia no és només votar cada quatre anys, triar uns representants i al cap de quatre anys valorar-los. Un dels motius d'orgull és el llarg camí per fomentar fórmules de participació ciutadana".

 

Alfredo Vega ha continua el seu missatge: "La democràcia és un sistema que ens permet gestionar els desacords i les diferències, construir majories i respectar les minories, i buscar espais per arribar a acords. Això no va només de guanyar o perdre. Això va de fer ciutat i país amb tothom i per a tothom. Per avançar cap a una ciutat millor on siguin possibles la unitat i la diversitat".

 

El fins ara alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, ha recordat "des de l'afecte i des del respecte i la discrepància l'electe Lluís Puig i l'exregidor Josep Rull", jutjat al Suprem i empresonat a Soto del Real. "Anem a fer ciutat i a construir una Catalunya, una Espanya i  una Europa millors".

 

Així han pres possessió els regidors

Amadeu Aguado, promet el càrrec. David Aguinaga, jura. Isaac Albert, promet per imperatiu legal. Marc Armengol, promet. Jordi Ballart, promet. Rosa Boladeras, promet. Carles Caballero, promet per imperatiu legal i afegeix que no descansarà fins veure "la meva terra lliure". Teresa Ciurana, promet per imperatiu legal i per als terrassencs que no poden ser aquí, pels presos i exiliats. Noel Duque, promet per la justicia social. Javier Fernández, promet. Josep Forn, per imperatiu legal prometo i confesso que he desobeït i que ho tornaré a fer tantes vegades com sigui necessària per la defensa de la llibertat i dels drets del nostre poble. Javi Garcia, promet. Javier González, promet. Raúl Ibañez "El biri", promet. Núria Marín, promet. Isabel Martínez, jura el càrrec. Ona Martínez, per imperatiu legal i per construir una Terrassa feminista, lliure i justa per a tothom. Lluïsa Melgares, ho promet i lluitarà per la igualtat de totes les dones. Josefina Merino, promet. Miguel Ángel Moreno, promet. Mònica Polo, promet. Jennifer Ramírez, promet. Miquel Sàmper, prometo per imperatiu legal, i per imperatiu moral prometo tornar pel retorn dels presos i dels exiliats, i lliurar el poble català de la xacra dels tentacles del poble espanyol. Adrián Sánchez, promet. Alfredo Vega, promet.

 

Clica aquí per veure en detall com ha anat el Ple d'investidura