Gala Pin: "ERC gesticula tota l'estona, ho promet tot i no fa res"

Agnès Petit, Xavi Matilla, Xavier Domènec i Gala Pin
Agnès Petit, Xavi Matilla, Xavier Domènec i Gala Pin | J. M.O.

Terrassa en Comú ha fer l'acte central de campanya de les Municipals 2019 i ERC ha estat l'ase dels cops dels dos grans convidats, l'historiador i exdiputat Xavier Domènech i Gala Pin, regidora de Ciutat Vella a l'Ajuntament de Barcelona. Al seu costat, els números 1 i 2 de la candidatura, Xavi Matilla i Agnès Petit. Gala Pin ha acusat Esquerra de patir una "esquizofrènia política galopant". Ha emprat una frase sense traduccio: "ERC, donde dije digo, digo Diego". Pin ha reblat que els republicans parlen de sobiranisme "però no fan res en favor de les persones. Són especialistes en atribuir-se les coses bones que fa l'Ajuntament de Barcelona. ERC gesticula tota l'estona, ho promet tot i no fa res".

 

Gala Pin ha destacat que "aquests 4 anys hem après que hem de tenir espais amb qualitat humana, com trobem a TeC. Si algú sap fer política que té a veure amb la vida quotidiana és Terrassa en Comú". Ha volgut afegir que "TeC és la unica garantia del canvi. Ja no podem pensar la política institucional sense la ciutadania i això és el que ha fet Terrassa en Comú". Per acabar ha explicat "si voleu canvi, hem de votar canvi. No només per canviar les polítiques, sinó per fer polítiques d'una altra manera, per posar la ciutadania al capdavant i per aixó heu de votar Terrassa En Comú".

 

Xavier Domènech ha recordar les lluites antifranquistes a Terrassa i ha afirmat que al barri de Ca N'Anglada, on sha fet l'acte, va néixer el moviment veinal català". El profesor s'ha mostrat convençut d'un canvi de govern a la ciutat egarenca. "Està decidit, però falta saber qui el farà. ERC no pot liderar-lo". Domènech ha remarcat que Matilla "m'ha impactat per la seva honestedat, espertesa, professionalitat. Mai he conegut ningú que pensés tant per la seva ciutat, com Xavi". I ha afegit "serà l'alcalde que posarà aquesta ciutat a l'alçada de la seva història. Una ciutat a l'avanguarda de tota Catalunya i de tota espanya. El 26M el canvi només té una papereta, Terrassa en Comú".

 

La primera intervenció ha estat la de la número 2 de TeC, Agnès Petit. "Terrassa en Comú pensa i viu la ciutat pels barris i amb els barris. Propiciarem el canvi que Terrassa necessita". Una ciutat que mereix que se la repensi molt millor del que s'ha fet fins ara com ha explicat Petit. "Terrassa està, és i serà una ciutat del canvi. El canvi en aquesta ciutat és factible i només possible si el lidera TeC" ha dit.

 

Xavi Matilla ha posat en valor "la feina de moltes persones que formen part del projecte de Terrassa en Comú. Tenim moltes persones que aquests anys han treballat, s'han apropat a treballar per a la ciutat". "Moltes persones en aquesta ciutat hem pres consciència que ens juguem el futur de la nostra ciutat al llarg d'aquests 4 anys. On hem vist que el PSC no pot mantenir ni els serveis bàsics com la neteja i on han aparegut problemes més greus a la ciutat, un equip de governs del PSC que no ha estat capaç d'aturar els desnonaments, un govern incapaç d'aportar ni un sol habitatge públic més. On Terrassa en Comú ha demostrat que treballem incansablement per la nostra ciutat demostrant que som l'alternativa progressista d'esquerres". 

 

Matilla ha mostrat en 5 eixos el programa de la formació: reduir les desigualtats a la ciutat; impulsar l'activitat econòmica; feminitzar la política; fer de la nostra ciutat una ciutat més habitable i modernitzar l'administració. "Volem aconseguir solucionar els problemes de la gent i aconseguir que totes les persones que tenen idees per fer coses es trobin un ajuntament que els fa costat". I per fer-ho Terrassa necessita "renovació, transformació, un govern progressista d'esquerres que pensi en tots els barris, que posi la ciutadania per davant, que aporti un projecte de canvi. Si hi ha una candidatura que pot portar el canvi aquesta és Terrassa en Comú".

 

"Defensem un canvi amb gent que pugui ser una veritable renovació al nostre Ajuntament, gent que vingui sense motxilles, gent que no tingui el perill de caure en inèrcies del passat, amb capacitat de proposar noves idees. Un canvi que garanteixi que a Terrassa hi hagi un govern progressista d'esquerres" ha compartit Matilla.