Un funeral i una família peculiar fan passar una bona estona a la Crespi

Crònica de l'obra "Va ser un home excepcional" al Premi Ciutat de Terrassa de teatre
Un funeral centra l'obra Va ser un home excepcional
Un funeral centra l'obra Va ser un home excepcional | Ramon Navarro

 

I seguim… Diumenge passat el grup de teatre de Gavà L'Eramprunyà dirigit per Joan Carles Maldonado va posar en escena, a la Sala Crespi, Va ser un home excepcional, adaptació de la pel·lícula anglesa Death at a funeral dirigida per Franch Oz i escrita per Dean Craig (Londres 1974).

 

  

La història succeix el dia del funeral del patriarca d'una família benestant. La casa està preparada per rebre el difunt. Uns bonics rams de flors presideixen la sala i al costat unes elegants cadires pels familiars. El fill gran (Ramon Viedman) que és l´encarregat de preparar la cerimònia, reuneix la família més propera que va arribant de mica en mica: el germà petit (Joan Carles Maldonado), la vídua (Isabel Planes), la néta (Abril Morera), la jove (Maite Tintoré), la germana (Isabel Reyes), la neboda (Rosa Espligares) i el seu nuvi (Joan Carles Maldonado) i un amic de la família (Fernando Barrabés).

 

 

G.T. L'Eramprunyà va actuar pel Premi Ciutat de Terrassa de teatre
G.T. L'Eramprunyà va actuar pel Premi Ciutat de Terrassa de teatre | Ramon Navarro

 

 

  

Una família peculiar que amb l'arribada d'un personatge misteriós que diu ser amic i soci del finat (Rafael Valenciano), descobrirà un secret que posarà en dubte la moral del patriarca i farà emergir enveges i hostilitats entre els germans. Entremig, el capellà (José Manuel Vara), que beneirà l'acte i que té pressa perquè ha d'anar a veure “el Barça”.

 

 

Cal destacar l'esforç dels actors i les actrius per representar una obra de constants anades i vingudes i diàlegs enrevessats que van fer passar una bona estona al públic assistent. Fins i tot els vam poder donar el condol!

 

La mort del patriarca de la família desencadena l'acció
La mort del patriarca de la família desencadena l'acció | Ramon Navarro
 
Una comèdia negre portada per L'Eramprunyà
Una comèdia negre portada per L'Eramprunyà | Ramon Navarro