"Casa de nines" convenç la Sala Crespi de Terrassa

Foment Martinenc ha portat un clàssic d'Ibsen a Terrassa | Ramon Navarro

Casa de nines, escrita pel dramaturg noruec H. Ibsen el 1879, és la cinquena obra seleccionada per a concursar al XLIII premi Ciutat de Terrassa de teatre. El grup Abraxas del Foment Martinenc de Barcelona, dirigit per Jordi Calvo, va representar-la el diumenge passat a la Sala Crespi de la nostra Ciutat.

Ibsen, com Flaubert o Tolstoi, s'endinsa en l'ànima femenina seguint el corrent del Realisme del segle XIX i ens presenta una dona que al llarg de l'obra anirà evolucionant de submissa i anul·lada a prendre les seves pròpies decisions i fins i tot a renunciar a la pròpia família per trobar-se a si mateixa.

Personatges intensos, una característica de Casa de Nines | Ramon Navarro

 

Laia Munuera assumeix el paper de la Nora i durant la primera hora i mitja que dura la primera part ella és el centre de la història. Amb la seva excel·lent interpretació va captivant el públic que serà testimoni de la transformació de la seva personalitat que farà un gir absolut quan entri en escena el personatge sinistre del Sr Krogstad, ben caracteritzat pel Ricard Sentís, que vol fer xantatge a la protagonista desvetllant un secret, que tenen entre ells dos, al seu marit. Un marit, el senyor Torvald Helmer (Joan Escudé) que passarà d'espòs protector a espòs abandonat.

La mitja hora aproximada que dura la segona part, el clima de l'obra creix i el desenllaç ens deixa un gust agradós. El decorat, molt senzill però concret, té els elements necessaris per situar-nos en l'acció. Cal destacar el vestuari i els pentinats que ens transporten a la societat burgesa del XIX. Una bona posada en escena d'una obra que no ha passat de moda ja que evoca a dignificar-nos com a dones.

Casa de Nines es va poder veure dins del Premi Ciutat de Terrassa de teatre | Ramon Navarro

 

Personatges vestits d'època però amb un discurs encara vigent | Ramon Navarro

 


Comentaris

envia el comentari