Una brillant interpretació d'una peça de Carlo Goldoni

Crònica de l'obra Els Rústegues de Pierrot Teatre pel Premi Ciutat de Terrassa de teatre al Casal de Sant Pere
Pierrot Teatre va ser l'encarregat d'obrir el Premi Ciutat de Terrassa de teatre 2018
Pierrot Teatre va ser l'encarregat d'obrir el Premi Ciutat de Terrassa de teatre 2018 | Ramon Navarro

 

Diumenge, a la Sala Crespi de Terrassa, va començar el Premi Ciutat de Terrassa de Teatre. Aquest guardó té l'honor d'arribar a la seva XLIV edició i s'ha consolidat com un referent de prestigi pel seu rigor i seriositat en l'àmbit del teatre amateur. L'obra que va encetar aquest certamen es titula Els Rústegues, en italià “I rusteghi” de Carlo Goldoni (Venècia 1707-París 1793). Es va estrenar a Venècia el 1760 i es considera una de les obres mestres de Goldoni. Amb el títol de Els feréstecs es va estrenar al Teatre Lliure, traduïda i dirigida per en Lluís Pascual, el 2013.

 

El grup Pierrot Teatre de Centelles ens va posar en escena, aquest diumenge, aquesta obra amb un muntatge excel·lent dirigit per Joan Pagès. L'obra és una crítica de la vida dels burgesos de finals del segle XVlll. La preparació del casament de la Lucietta (Elisenda Viñolas) amb el Filipetto (Nil Sobrevies) desencadenarà una pugna on es reveleran les característiques de cada personatge i els seus conflictes morals. Els quatre rústecs: el Lunardo, pare de la Lucietta (Toni Presseguer); el Maurizio (Albert Prat); el Simon (Albert Sobrevies) i el Canciano (Joan Miquel Viñolas) són homes de ment tancada que intenten imposar a les seves dones i família les seves idees tot restringir-los la llibertat i coaccionant els seus actes. En contraposició, la Margarita, madrastra de la Lucietta (Àngels Aragall); la Marina (Jusi Ruiz); i especialment la Felice (Ester Roca), trencaran el servilisme imposat pels seus marits i aconseguiran estovar els seus cors amb la dialèctica i el sentit comú.

 

Vestits i escenografia d'època per a l'obra Els Rústegues
Vestits i escenografia d'època per a l'obra Els Rústegues | Ramon Navarro

 

 

L'escenografia, senzilla però elegant, amb l'skyline de Venècia de fons, ens situa al lloc on succeeixen els fets així com els italianismes que de tant en tant deixen anar els personatges donant un toc graciós i apropant-nos a l'essència goldoniana. El refinat vestuari, totalment adaptat a l'època, arrodoneix una posada en escena impecable on la personalitat de tots els personatges està molt ben construïda i el lligam entre ells molt ben travat. S'hi reconeix una bona direcció. Sortim satisfets del teatre i desitgem que les nou obres seleccionades per a participar en el certamen ens facin gaudir com aquesta.

 

Moment de la posada en escena de la peça de Carlo Goldini a la Sala Crespi
Moment de la posada en escena de la peça de Carlo Goldini a la Sala Crespi | Ramon Navarro

 

Pierrot Teatre va convèncer amb la seva interpretació d'Els Rústegues
Pierrot Teatre va convèncer amb la seva interpretació d'Els Rústegues | Ramon Navarro