Vull agafar la mà de la meva filla per passejar, no per si ensopega amb la brossa

La carta de denúncia del servei de recollida de residus d'una lectora, "vull estar orgullosa de la meva ciutat"

Vull estar orgullosa de la meva ciutat. Vull portar a l'escola o a l'esplai a la meva filla i no haver d'estudiar l'itinerari a seguir, per coincidir amb els menys contenidors d'escombraries possibles. Vull agafar la mà de la meva filla per passejar, perquè me l'estimo, no perquè he de vigilar que no ensopegui amb la brossa que hi ha fora del contenidor, sigui l'hora que sigui.

 

Vull estar orgullosa de la meva ciutat. Vull cuidar-la, i no embrutar-la. No vull anar a llençar a la brossa i trobar-me els contenidors plens. No vull anar d'excursió a buscar un altre contenidor que estigui una mica menys ple, perquè em nego a deixar la meva bossa de brossa al terra. 


 

Vull estar orgullosa de la meva ciutat. Convidar a amics i familiars a passejar des de casa meva fins al centre, sense haver de demanar disculpes per les pudors i els carrers bruts, pels contenidors envoltats de restes i de brossa.

 

Cada vegada som una ciutat més gran. Gent de diferents poblacions i països venen a viure a la nostra ciutat. Els podem oferir una àmplia oferta cultural, formativa, i de lleure. Oferim-los també una ciutat neta. Si cada vegada som més habitants, hem de preveure un millor servei de neteja de la via pública i un millor servei de recollida d'escombraries. Ara mateix, sembla que els nostres impostos de taxes de residus s'estan malbaratant.


 

Els nous contenidors, amb més capacitat, no han servit per arreglar un problema d'incivisme, de persones que deixen a fora les escombraries. Només ha servit perquè, donat que la freqüència de recollida és més àmplia (paper, catró i orgànica ha passat de cada dos dies, a 2/3 vegades per setmana; vidre ha passat de 1 vegada cada cinc dies, a 1 vegadad cada 20 dies), la brossa, porqueria, restes, estiguin més dies a fora del contenidors.

 

Penso que a la carta de resposta que he rebut, no respon a la queixa que vaig plantejar a l'Ajuntament de Terrassa. Crec que és una carta buida de contingut, que possiblement facin servir cada vegada que reben una queixa sobre aquest tema. Jo no vull que em posin la mà a l'espatlla i em diguin, "au, va, ja ho arreglarem, vinga, aneu a casa". Jo vull solucions. Vull una ciutat neta, vull uns barris nets. Vull estar orgullosa de la meva ciutat.


 

Marta Carballido
Comentaris
@Niuet
"Els nous contenidors, amb més capacitat, no han servit per arreglar un problema d'incivisme, de persones que deixen a fora les escombraries." No crec que sigui incivisme al 100% deixar la brossa fora del contenidor si està ple tot i que la normativa diu que n'hem de buscar un altre on sí que la puguem dipositar. El problema és que et pots passar hores buscant un contenidor on hi càpiga la teva bossa de brossa! És un tema que anirà a més i que no s'està gestionant bé pels responsables municipals

envia el comentari