'Entre todos lo mataron y él solo se murió'

Em sembla lamentable en una ciutat que es fa dir de les persones però que tracta els animals com objectes per a la seva diversió

El trist episodi de la mort del cavall durant la cavalcada de Reis m'ha fet pensar en aquest refrany. No vaig veure l'incident en directe, ja que per sort ens trobàvem tota la família en una altra zona del recorregut, però després al vespre vaig veure les imatges per la televisió. Imatges esgarrifoses. Per ara, continuo esperant una resposta o justificació per part d'algú. Aquí tothom ha fet mutis.

 

Dirà alguna cosa l'Ajuntament de Terrassa per permetre que encara s'utilitzin animals per fer espectacle? Si s'ha prohibit el circ amb animals perquè no les cavalcades? I el Social, què espera per dir alguna cosa? O és que no són els organitzadors i no haurien de sortir a donar explicacions de com pot haver passat? I el propietari del cavall no té res a dir? Havia passat els controls mèdics? Suposava algun risc per l'animal ser en un lloc amb tant de moviment, cridòria i estrès? Aquí els únics que han obert el debat són els ciutadans. La resta se n'ha rentat les mans. És un accident, diran. Coses que passen, s'excusaran. I aquí s'acaba tot. 


 

Per sort, en aquesta ocasió el genet no va patir danys. I molt poques persones -sobretot nens- no van haver de veure en directe com es moria el cavall. Però cal recordar que no fa pas tant vam tenir un accident similar però més greu pels Tres Tombs? Tot plegat em sembla lamentable en una ciutat que es fa dir de les persones però que tracta els animals com objectes per a la seva diversió.

 

Antònia Moliné
Comentaris
Pepi
Molt d'acord Antònia. La cavalcada de Sabadell va ser espectacular sense animals, després dels reis l'homenatge va ser pels serveis públics. Que trist Terrassa.

envia el comentari