L'ANC veu l'acord de govern TxT i ERC engrescador

Avui, 15 de juny de 2019, és un dia històric a Terrassa. S’acaben 40 anys de governs del PSC i comencem una nova etapa. Ho celebrem perquè creiem que l’alternança és necessària en democràcia, perquè és l’única eina que evita que determinades maneres de fer s’enquistin a l’administració pública. Amb les seves virtuts, evidentment, però també amb els seus defectes. Sigui com sigui, volem agrair els encerts, la dedicació i la feina feta a l’equip que avui deixa el govern de la ciutat.

 

Tanmateix, el canvi pel canvi no significa res més enllà d’aquesta saludable alternança. Un canvi ha de portar aire fresc, noves idees i noves maneres de fer. I ens fa por que aquest canvi real no arribi a la nostra ciutat. Qui ha obtingut el nombre més gran de regidors ha estat Jordi Ballart, que ha fet tota la seva trajectòria en el si del PSC i és al PSC on ha construït la seva cultura política.

 

Desitgem que els motius que el van apartar d’aquest partit siguin prou profunds com per canviar, també, aquesta manera de fer que ha governat la ciutat durant quatre dècades. Els seus socis necessaris, ERC, també han governat ja a Terrassa. El temps ens dirà si els nostres temors tenen fonament o no tenen cap sentit.

 

L’acord de govern que aquestes dues formacions, TxT i ERC, han signat per Terrassa és engrescador. Qualsevol persona amb profundes conviccions democràtiques el signaria sense dubtar. Només lamentem que no es faci cap esment a la figura de la Sindicatura de Greuges local, peça que considerem fonamental pel bon funcionament de l'administració. Tanmateix, no ens expliquen de quins instruments es disposa ni quines seran les polítiques que s’aplicaran per assolir aquells objectius.

 

Des d’ANC · Terrassa per la Independència ens oferim a col·laborar en tot allò que conté aquest acord de govern que és propi del nostre àmbit: aprofundiment democràtic, respecte als drets fonamentals, lluita antifeixista, igualtat d’oportunitats per a tothom. També ens oferim a fer d’observadors i fer els tocs d’atenció que calgui si ens sembla que l’acció política que es fa des de l’Ajuntament s’allunya d’aquests objectius. En aquest sentit, apreciaríem que en l’acte de presa de possessió dels càrrecs es fes una declaració institucional que reclami el que aquest acord de govern afirma: igualtat d’oportunitats per a tothom.

 

I que es lamenti l’absència en aquest ple d’investidura de Lluís Puig, escollit democràticament per representar als terrassencs i les terrassenques, la situació de Josep Rull, exregidor del nostre Ajuntament, així com la de totes les persones que avui pateixen vulneració dels seus drets. Des d’ANC · Terrassa per la Independència creiem que la neutralitat no és possible davant de la repressió i de la vulneració dels drets més fonamentals. Per a nosaltres, qui veu impassible com es vulneren els drets de les persones i no fa res per canviar-ho és còmplice del repressor. Desitgem de tot cor que, tal com expressa l’acord de govern, l’Ajuntament de la nostra ciutat estigui al costat de la democràcia i de lluita per l’enfortiment dels Drets Humans. Secretariat d’ANC · Terrassa per la Independència Terrassa, 06/15/2019