IVE Terrassa contra la dreta masclista

Des del grup Iniciativa Verda - Unitat d’Esquerres, volem expressar la nostra disconformitat amb les darreres sentències expressades pels tribunals així com del creixent número de veus que clamen contra polítiques tan necessàries com la llei contra la violència de gènere.

 

És insostenible que les sentències cada cop girin més a un masclisme recalcitrant, ja que tot i que el delicte d’abús existeix al nostre articulat penal son els jutges els qui decideixen si s’aplica una o altre figura penal, per tant, el jutge té, en veritat, la capacitat d’inaplicar per la pràctica el delicte d’abús. Sentències com la de la manada de Pamplona van començar a posar el focus sobre la necessitat de treure de la carrera jurídica els clixés masclistes per tal d’aconseguir una justícia adaptada a un món que cada cop s’oposa amb més força als postulats de l’heteropatriarcat.

 

La darrera sentència sobre la “manada de Manresa”, no fa més que repetir el que ja va sentenciar el cas de Pamplona, amb l’agreujant de que s’eximeix de culpa penal a un dels acusats perquè no va participar en la violació. Masturbar-se davant una violació no es si no una altre forma de violència vers la víctima de la violació, a part de que trenca amb l’obligació de socórrer i trucar les autoritats davant la comissió d’un crim. Aquesta sentència posa el focus sobre la víctima i la penalitza al temps que legitima la violència a banda de perpetuar la injustícia i no protegeix els drets de les dones. Així, deixa palès que la judicatura no ha escoltat la societat que ha sortit al carrer a dir ben alt que “no es no” i que només “sí es sí”. Per altra banda aquesta campanya (i precampanya) han deixat sobre la taula que el feixisme sociològic que està despertant a la societat espanyola està disposat a assaltar les institucions i fer tabla rasa amb la llei de violència de gènere, que ja ens semblava deficient en alguns aspectes, tot això davant una realitat que ens diu que aquest any ja han mort assassinades més dones que en tot l’any passat.

 

Per tant el discurs de la dreta no només suposa un retrocés en els drets conquerits si no que ens posa en perill a totes. Davant aquesta situació tenim molt clar que només el bloc de Catalunya en Comú – PODEM pot garantir el respecte a les dones i el canvi de paradigma social que ens ha de dur a una societat més feminista i igualitària on el gènere o la sexualitat de les persones no siguin objecte d’agressions per part de la cultura de l’heteropatriarcat.

 

#niunamenys #niunames #vivesensvolem #10nvota