El debat polític el van guanyar els 'memes'

"En la perspectiva còmica hi ha més veritat que la realitat que aparentment representen els candidats"
Pablo Casado (PP), Pedro Sánchez (PSOE), Santiago Abascal (VOX), Pablo Iglesias (Unidas Podemos) i Albert Rivera (Cs)
Casado (PP), Sánchez (PSOE), Abascal (VOX), Iglesias (Unidas Podemos) i Rivera (Cs) | Europa Press

 

Mentre fatxes i "rojos" es menteixen i es treuen els ulls, la societat que no és ni una cosa ni l'altra es planteja trobar en els memes la veritat del que succeeix en un plató lleig, antic i amb cinc participants més antics que el plató i amb idees, la majoria copiades, lletges, absurdes i heretades; unes d'aquí, unes altres d'allí i unes altres amb altes dosis de dictadura.

 

Encara sort que queda l'humor perquè pugui descansar la nostra impotència davant el gran espectacle de circ tronat, de pur entreteniment mediàtic, d'horari de cinema eròtic antic com els presentadors i els ponents. Sis homes i una sola dona en un plató en el qual es debat o es discuteix quin és el millor candidat per a ser president del govern d'un país aparentment modern, repeteixo, una sola dona i estava moderant el debat al cinquanta per cent.

 

El dia després, mil tertúlies comentant qui va guanyar i entre pausa i pausa d'aquestes tertúlies anuncis de bancs i empreses que financen a aquests partits i als mitjans de comunicació. El debat el van guanyar els memes, fa temps que la tertúlia política d'aquest país la guanyen els memes, perquè en la perspectiva còmica hi ha més veritat que la realitat que aparentment representen els candidats. No saben de la gent, no comparteixen, estan lluny, es mouen lluny de l'humà, amb cotxes blindats i seguretat privada, això sí, profundament masculins i baronils, aferrats a aquesta tranquil·litat de l'escó, del cul calent i la panxa plena amb la tablet a la mà.

 

Entre riure i fàstic, entre nàusees i vòmits em vénen dubtes i em vénen preguntes que faria a cadascun d'ells com, per exemple: Per què no us n'aneu a casa? Aneu a casa a veure els memes que a nosaltres ens fan riure a veure si així enteneu que l'humor neix del drama i el drama que sou vosaltres.

 

Elias Torres

Escriptor i humorista