Contra la massificació de les aules i els "bolets" a l'escola pública

Protesta a l'escola Abat Marcet contra la massificació
Protesta a l'escola Abat Marcet contra la massificació | CCOO

 

L’AMPA de l’Escola Abat Marcet de Terrassa ens assabentem el divendres  6 de setembre que la nostra escola tindrà un “bolet” (un grup més) en 5è de primària. Ena assabentem per la premsa digital, ja que ni des del departament d’Ensenyament ni des de l’Ajuntament de Terrassa se’ns comunica res.

 

Ràpidament demanem reunió al centre i a la regidoria d’Educació. Se’ns confirma des de l’Ajuntament que finalment tindrem mig grup més i un professor més per  compensar la sobre ràtio que representa a 5è. Som conscients que tothom ha de ser escolaritzat en les mateixes condicions per garantir l’equitat social. Sabem les dificultats de gestionar la matricula “viva” de principis de setembre.

 

El que no podem entendre és aquesta falta de previsió i planificació del departament d’Ensenyament, ja que aquest nou alumnat ve majoritariament del Vallès Occidental. A més, aquest sobreesforç té com conseqüència la massificació que dificulta el bon desenvolupament del projecte educatiu del centre i que sempre recau en l’Escola Pública.

 

Per aquest motiu, aquest dijous 12 de setembre a les 9:00 hores del matí hem mostrat el malestar davant aquesta situació.