"Ballart es va carregar la policia de barri que ara està venent com un invent seu"

Comunicat del sindicat policial SPL-CME Terrassa en resposta a les declaracions de l'alcalde sobre la policia de proximitat

 

Des de la secció sindical SPL-CME de la Policia Municipal de Terrassa ens veiem obligats d'emetre un comunicat per aclarir la nostra postura que ha sigut malinterpretada pel senyor alcalde de Terrassa.

 

En primer lloc, celebrar que hagi decidit aumentar la plantilla fins als 300 agents. Fa una setmana en va dir 270, i ara en seran 30 més, la qual cosa ho celebrem tot i que per arribar a la mitjana de Catalunya haurien de ser-ne 350.

 

Ens crida l'atenció que vengui a la premsa que vostè ha ampliat la policia de barri a pesar de l'opinió d'alguns sindicats, fent una clara referència cap a nosaltres. Volem deixar clar que el nostre sindicat està totalment a favor que s'ampliï la policia de barri, però que es faci respectant els drets laborals i sense perjudicar la seguretat de la ciutat. 

 

Pensem que la ciutadania ha de conèixer alguns detalls. Com per exemple, que la policia de barri porta més de 30 anys a la nostra ciutat. I que fa uns 5 o 6 anys estava integrada per entre 40 i 50 agents, molts més que els d'ara. El que el senyor alcalde oblida és que la policia de barri se la carregar ell precisament, quan era alcalde pel PSC va destruir la policia de barri i la va deixar sota mínims, amb l'ajuda de l'actual cap de policia, el qual sempre ha defensat que aquell model era obsolet i no pensava donar-li continuïtat.

 

Però ara la culpa és del sindicat de policia que es queixa, no, senyor Ballart, vostè sol es va carregar la policia de barri que ara està venent com un invent seu. Ens queixem perquè han marxat 30 agents aquest any i només n'han arribat 26, i estem pitjor que a principis d'any. D'aquests 26 agents només 5 van a la policia de barri, i a més, la ciutadania no els està veient perquè no tenen casc per a la moto. És fantàstic, la gran aposta des de fa mesos és la policia de barri i porten una setmana sense poder agafar la moto perquè no hi ha cascos.

 

Li agraïríem que no donés informació amb fins partidistes, que no permeti que passem dies i dies amb tan sols 3 cotxes patrulles per tota la ciutat. D'això ens queixem. Ampliï la policia de barri però de forma coherent, sense deixar altres unitats sota mínims. En el seu programa també portava un augment dels efectius del cap de setmana, i no ho està complint, faci el favor d'escoltar les nostres queixes perquè al final passarà una desgràcia a Terrassa.

 

Justiniano Villarán

president de SPL-CME Terrassa