Un veí de Terrassa alliberat d'un deute de 48 mil euros amb 33 entitats bancàries

La sentència també crea jurisprudència perquè ofereix una alternativa "real" de pagament en el cas de deute públic

El Jutjat de Primera Instància número 7 de Terrassa ha dictat Benefici d'Exoneració del Passiu Insatisfet (BEPI), és a dir, ha cancel·lat els deutes a S.G, veí de Terrassa, solter, sense persones a càrrec i amb una nòmina de 900 euros/mes. El concursat havia acumulat un deute de 48.000 euros amb 33 entitats bancàries i també tenia deute públic: 800 euros amb Hisenda i 600 euros amb la Seguretat Social.

La Llei de Segona Oportunitat va entrar en vigor a Espanya l'any 2015 però fins a l'any passat no contemplava la cancel·lació de deute públic, només la relativa a creditors privats. Els advocats que han portat el cas d'aquest egarenc, Repara Tu Deuda Abogados, expliquen que sentències com la de S.G suposen un avenç perquè el deute amb administracions públiques també sigui objecte de cancel·lació. De moment, serà a través d'un Pla de Pagaments a cinc anys en què no s'inclouen interessos i que serà revisat per un Jutge (d'acord amb la capacitat de pagament de cada deutor).

Així, encara que el deute públic no quedi cancel·lat igual que el privat, “els deutors obtenen una segona oportunitat real", diuen. Es tracta d'una altra de les sentències pioneres i que crea jurisprudència i esperança a aquells que tenen deute privat i públic.

TENS TELEGRAM? Vols ser el primer a rebre les últimes notícies sobre la tot el que passa a Terrassa i voltants? i sobre la covid? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram
TENS TWITTER ? Vols ser el primer a rebre les últimes notícies sobre tot el que passa a Terrassa i comarca? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Twitter

Comentaris

envia el comentari