Reempresa forma una cinquantena d'aturats per adquirir un negoci

Cecot ha ofert sessions informatives, tallers de formació i càpsules per ajudar a les persones desocupades a trobar la seva empresa ideal

La patronal Cecot i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) treballen plegats des del 2016 per oferir a persones que es troben en situació d’atur l’oportunitat de comprar un negoci en funcionament amb l’objectiu d’autoocupar-se. En el marc d’aquest conveni, la seu de la patronal Cecot ha acollit durant aquest 2019 un total de sis activitats formatives que han aplegat a més de cinquanta persones amb interès per reemprendre un negoci que ja està en funcionament i sortir d’aquesta manera de la situació d’atur. En aquest sentit, la Cecot ha ofert sessions informatives, tallers de formació i càpsules per ajudar a les persones desocupades a trobar la seva empresa ideal així com també per aprendre a negociar o a valorar el negoci que volen adquirir.

 

A més d’aquestes activitats, el punt d’atenció de Reempresa ubicat a la seu de la Cecot, de Terrassa, també ha ofert assessorament individualitzat a les oficines del SOC amb l’objectiu d’acostar els serveis del Centre de Reempresa de Catalunya a les persones que hi acudeixen per trobar feina.

 

Per a Antoni Abad, president de la Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, “l’èxit de la col·laboració entre el SOC i la Cecot per difondre i implantar la Reempresa demostra la importància de treballar plegats, iniciativa pública i privada, per aconseguir reduir l’atur a través de la compra d’un negoci en funcionament”.

 

Un 40% dels usuaris, en situació d’atur

 

El Centre de Reempresa de Catalunya ha evitat, des de la seva posada en marxa l’any 2011, el tancament de més de 2.550 empreses a Catalunya. D’aquestes, un 40% han estat adquirides per persones que es trobaven en situació d’atur. El punt d’atenció de Reempresa ubicat a la seu de la patronal Cecot, a Terrassa, ha evitat el tancament d’un total de 160 des de la seva posada en marxa l’any 2012. Pel què fa als diferents sectors dels casos d’èxit del servei, un 35% corresponen a negocis del sector del comerç, un 31,5% a empreses del sector hostaler i un 27% al sector dels serveis. La resta, formen part de la indústria, l’agricultura o la construcció.

 

Segons dades del Centre de Reempresa de Catalunya, el preu mig que s’ha pagat per adquirir un negoci en funcionament del sector comerç es de 34.000€, 50.500€ per una empresa del sector serveis i 33.500€ per una empresa del sector hostaler. En aquest sentit, Reempresa ofereix assessorament perquè aquelles persones desocupades que volen adquirir una empresa puguin aconseguir finançament així com també capitalitzar l’atur.