Leitat Terrassa lidera la nova generació de seients d'avió

Més saludables, lleugers, rendibles i reciclables
seiens
seiens | Leitat

Clean Sky 2 ha concedit una subvenció de més de 800.000 euros a HAIRMATE, un projecte col·laboratiu del programa Horizon 2020 realitzat per un consorci internacional liderat per Leitat de Terrassa i supervisat per l'Institut Fraunhofer de Tecnologia Química. Els socis del projecte són ALPEX, una empresa austríaca especialitzada en utillatge per a compostos, i el grup de recerca AMADE (Anàlisi i Materials Avançats per al Disseny Estructural) de la Universitat de Girona. La reunió de kick-off del projecte va ser el 28 de novembre a Terrassa a la seu de Leitat.

 

HAIRMATE té com a objectiu dissenyar motlles per fabricar i provar la nova generació de seients d'avions dissenyats durant l'anterior projecte europeu HAIRD. Aquests seients són lleugers, reciclables, rendibles i amb capacitat de reduir la trombosi venosa profunda. Es realitzaran diferents proves per garantir la seguretat i la sostenibilitat ambiental dels seients. A més, es farà un anàlisi a escala total per analitzar la fiabilitat estructural i aproximar el disseny dels seients HAIRD a la indústria i, per tant, al mercat.

 

Segons Pere Badalló, coordinador tècnic de projectes de Leitat, "HAIRMATE donarà un pas més al mercat amb un nou concepte de seients d'aeronaus que ja han demostrat la seva viabilitat i un gran potencial. Al final del projecte, pretenem tenir un prototip per mostrar a la indústria aeronàutica".