L'afectació de la crisi sanitària a les empreses de creació digital, a debat

El CITM de Terrassa organitza un cicle de xerrades obert amb professionals del sector
Cicle del CITM de la UPC

 

El Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM) ubicat en el Campus de la UPC a Terrassa, amb el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Terrassa, posa en marxa un cicle de diàlegs oberts per analitzar com estan funcionant en període de confinament les empreses de creació digital i quins reptes i transformacions generats per aquesta emergència han arribat per quedar-se.

 

Aquestes trobades virtuals tindran format d’entrevista entre un professor/a del CITM i un professional referent del sector de les indústries digitals. Aquestes sessions, d’una hora aproximada de durada, busquen generar un espai de reflexió entorn de les repercussions de la pandèmia en les metodologies i dinàmiques de treball de les empreses del sector digital, i en concret de l’àmbit dels videojocs, l’animació i les tecnologies digitals interactives. Amb l’objectiu de compartir experiències entre experts dels diferents sectors i generar debat obert, es realitzaran 3 sessions durant les properes setmanes. Al final de cada sessió, s’obrirà un torn de preguntes obertes per al públic.

 

Aquestes són 3 sessions del cicle:

 

CONFINAMENT GLOBAL, APRENENTATGES DIGITALS

Dimecres 20 de maig – 17 h – Online

En aquesta primera sessió, el professional convidat és Genís Roca, soci fundador de Roca Salvatella. Empresari i especialista en cultura digital i processos de transformació a Internet. Membre de juntes i consells assessors, tant de l’administració, el tercer sector com l’àmbit privat. L’entrevistarà Vanessa Estorach, consultora en estratègies digitals i especialista en tecnologies mòbils. Cofundadora de Women in Mobile, premi Dona TIC 2015 i Top 30 Tech Influencers a Barcelona. Professora de transformació digital als graus del CITM.

 

ART I DESENVOLUPAMENT DE VIDEOJOCS

Dimecres 27 de maig – 17 h – Online

En aquesta ocasió, el professional convidat és Marc Martí, director d’Art a Social Point, empresa referent en l’àmbit dels videojocs a Barcelona, en la qual també ha ocupat el càrrec de 3D Technical Manager & Art Director en els darrers quatre anys. Conversarà sobre el desenvolupament de videojocs en temps de confinament amb Jesús Alonso, professor associat i doctorand del Departament de Ciències de la Computació de la UPC. Impulsor del grau en Disseny i Desenvolupament de Videojocs del CITM i director acadèmic del màster en Advanced Programming for AAA Video Games i del màster en Animation & Digital Arts for AAA Video Games de la UPC School.

 

ANIMACIÓ I VFX

Dimecres 3 de Juny – 17 h – Online

Tancarà el cicle de diàlegs oberts del CITM Fèlix Balbas, especialista mundial en animació 3D i visual effects (VFX). Director del festival b’ARTS, fira professional d’art digital i VFX de Barcelona. Serà entrevistat per Maria González, directora de fotografia i experta en publicitat i comunicació audiovisual. És professora de comunicació audiovisual als graus del CITM. En aquesta sessió, conversaran sobre els processos de postproducció digital que poden realitzar-se fora de plató i com les empreses de producció d’efectes digitals i animació estan modificant el desenvolupament dels seus projectes.