El Gremi de la Fusta s'adhereix a la xarxa de col·laboradors de Reempresa

El Gremi de la Fusta, que representa a les empreses de la fusta i moble i tota la seva cadena de valor, s’ha adherit al Centre de Reempresa de Catalunya, el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses amb l’objectiu d’evitar el màxim tancaments de negocis del sector al territori per falta de relleu.

Així doncs, les empreses associades al Gremi de la Fusta podran adreçar-se als més de 80 punts d’atenció del Centre de Reempresa de Catalunya on rebran atenció personalitzada i acompanyament especialitzat tant per si volen cedir la seva empresa com si el que volen és adquirir-ne alguna per tal de créixer. L’objectiu d’aquesta col·laboració és, per una banda, impulsar i estructurar la transmissió empresarial de les empreses associades al Gremi i per l’altra, evitar el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació.

Les més reputades economies del nostre entorn han apostat fermament per un treball de col·laboració entre diferents institucions i associacions amb l’objectiu de fomentar la Reempresa vista la seva capacitat de generació de riquesa, innovació i ocupació a costos sensiblement inferiors als de la creació, i a un risc molt inferior.

Per Pere Solanellas, president del Gremi de la Fusta, “la signatura d’aquest conveni de col·laboració té ara, en un moment de complexitat econòmica, més sentit que mai i reforça el compromís de l’entitat d’ajudar a aquelles empreses associades a continuar funcionant i, fins i tot, a ajudar-les a créixer.”

Afavorir la continuïtat de les empreses del sector de la fusta

Tan important com la creació d’empreses és afavorir la continuïtat i el creixement de les ja existents. En aquest sentit, el programa Reempresa és un model d’emprenedoria i creixement empresarial que consisteix en un mecanisme segons el qual una nova persona emprenedora pren el testimoni en la gestió d’una companyia ja existent.

Reempresa va iniciar el servei a l’any 2011 i ha assolit més de 2.850 reempreses d’èxit, les quals han generat més de 130 milions d’euros d’inversió induïda i han salvaguardat prop de 7.700 llocs de treball a Catalunya. Actualment, a la web del Centre de Reempresa de Catalunya hi ha una vintena d’empreses del sector de la fusta que busquen un relleu.

Per altra banda, els motius de cessió de negocis són molt diversos: des de la jubilació (30%) fins a canvis de professió (12,5%) o per problemes de salut (7,57%).

L’acord signat entre les dues entitats significa sumar esforços, informació i recursos per augmentar el rendiment d’un model de creixement empresarial que podria evitar el tancament del màxim nombre possible d’empreses durant el temps d’execució del programa i salvaguardar llocs de treball, tal i com s´ha demostrat en aquests anys de funcionament del projecte.

TENS TELEGRAM? Vols ser el primer a rebre les últimes notícies sobre la tot el que passa a Terrassa i voltants? i sobre la covid? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram
TENS TWITTER ? Vols ser el primer a rebre les últimes notícies sobre tot el que passa a Terrassa i comarca? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Twitter

Comentaris

envia el comentari