Entitats socioeconòmiques veuen amb bons ulls la coordinació Terrassa-Sabadell

Les Cambres de Terrassa, Sabadell i Manresa, Cecot i FemVallès lamenten que la recerca de "consens" no es traslladi també al teixit econòmic i social

Dimarts d’aquesta setmana es van reunir les Cambres de Comerç de Terrassa, Sabadell i Manresa amb la patronal Cecot i la plataforma FEMvallès. La reunió va comptar amb la presència dels presidents de cada entitat així com de directius i tècnics. La trobada va coincidir amb la notícia de la recent reunió entre els alcaldes de Sabadell i de Terrassa, de la qual n’ha sorgit un consens sobre algunes infraestructures territorials.

Tot valorant la "bona i necessària" sintonia entre els Consistoris de Sabadell i Terrassa, en la reunió es va manifestar la "contrarietat per la manca de consens" amb les entitats que representen el teixit econòmic i social de la comarca. FEMvallès considera que "una bona part dels recurrents retards en el disseny d’infraestructures, alguna de les quals porta ja més de mig segle de propostes, deriva d’aquests anuncis puntuals sense un mínim consens, tampoc amb el Consell Comarcal".

L’entitat vallesana argumenta que "elements com la B40 o la connexió amb Barcelona no es poden resoldre sense la unitat que es requereix i tenint en compte estudis tècnics de rigor". En la reunió l’arquitecte i membre de FEMvallès, Manel Larrosa, va presentar un estudi sobre el conjunt d’infraestructures de comunicació i els dèficits en l’estoc de capital d’infraestructures a Catalunya i en comparació a altres Comunitats Autònomes i regions europees. Les entitats reunides van elaborar un programa de treball per concretar en les pròximes setmanes una proposta consensuada i integral sobre les infraestructures necessàries al territori donades les actuals i futures necessitats en mobilitat i sostenibilitat.