Dos dels tres peatges més cars de l'Estat són al Vallès

Un estudi de l'associació 'Automovilistas Europeos Asociados' ha fet un anàlisi del preu per quilòmetre que paguem en cada peatge del territori espanyol
Peatge als túnels de Vallvidrera
Peatge als túnels de Vallvidrera | Artur Ribera

 

El Vallès Occidental compta amb dos dels tres peatges més cars per quilòmetrerecorregut de l'Estat espanyol. El peatge amb el cost més elevat de tot el territori espanyol és del Túnel del Cadí (amb un cost de pas de 39 cèntims al quilòmetre), lluny del Vallès, però dins de la mateixa carretera que dona accés a municipis com Terrassa, Rubí i Sant Cugat del Vallès: la C-16. De fet, dins d'aquesta via hi ha els tres peatges més cars per quilòmetre recorregut de tota Espanya.

 

El segon peatge més car de l'Estat és el peatge dels túnels de Vallvidrera, que connecten els dos extrems de la Serra de Collserola. El peatge dels túnels de Vallvidrera té un preu mitjà de 25 cèntims per quilòmetre recorregut. I, per últim, el peatge que tanca el podi dels més cars de l'Estat també té relació directa amb la mobilitat d'una part dels vallesans. Es tracta del peatge de Castellbell, en el tram Sant Cugat - Terrassa - Manresa, que té un preu de 24 cèntims per Km.

 

L'estudi, fet per l'Automovilistas Europeos Asociados' s'ha basat en l'anàlisi d'una llista de 40 peatges.Comentaris

envia el comentari