Cecot reclama esclarir si els receptors d'ajuts per Covid rebran" un pal per part d’Hisenda"

Les empreses associades a la patronal Cecot es mostren preocupades "per l’anòmala situació aquest any d’haver de viure dues clatellades de gener”, una a principis d’any i la segona ara, al mes d’octubre. Es rebla que aquest mes es presenta complicat per la major part de persones treballadores autònomes i empreses per la confluència d’obligacions fiscals i tributàries habituals i les sobrevingudes per l’impacte de les mesures econòmiques generades per la COVID-19. “Si res no ho canvia, autònoms i empresaris hauran de fer front a totes les moratòries tributàries a les que es van acollir tenint en compte que es donaria una reactivació de l’activitat econòmica que no s’ha produït i que es preveu llarga”, afirma Antoni Abad president de la Cecot.

La Cecot i l’Organització d’Autònoms de Catalunya-Autcat van detectar el mes de juny una preocupació creixent, entre les empreses i autònoms associats, al voltant de la futura tributació dels ajuts rebudes pels autònoms així com les retribucions rebudes per les treballadores i treballadors afectats pels ERTOs conseqüència del COVID-19. “Vam escriure a la Ministra d’Hisenda el juliol perquè tal i com estava la normativa (i continua estant), tant els ajuts com les retribucions hauran de tributar en l’IRPF a declarar l’any vinent, situació que es planteja absolutament contradictòria, donat que no s’entén que es doni un ajut amb una mà i se’n tregui una part amb l’altre”, afirma Enric Rius, president de l’Autcat i assessor fiscal de la Cecot.

En el cas dels autònoms s'explica que pot ser molt complicat donat que els perceptors dels ajuts son autònoms que han hagut de tancar els seus negocis o bé que han vist reduïda la seva activitat en un 75%. Si en aquesta situació ja minvada econòmicament, a més han de pagar impostos per aquestes ajudes, seria agreujar encara més la seva situació, que ja de per si està sent molt complexa. En el cas de les persones que treballen per compte d’un altre es poden donar dues circumstàncies: una de genèrica que és que el SEPE no està practicant retencions en les seves retribucions i les empreses sols les apliquen sobre la part que retribueixen, per la qual cosa, "de no modificar-ho, suposaria un greuge molt important a l’hora de fer la declaració, però es que a més a més, es pot donar el cas de persones que habitualment no tenien l’obligació de fer la declaració i que enguany l’hagin de fer pel fet de tenir dos pagadors de les seves retribucions". Cecot i Autcat s’han tornat a dirigir per escrit al Ministeri d’Hisenda, per reclamar que clarifiqui sense més demora aquesta situació i sol·licitar que declarin exemptes d’impostos les ajudes i retribucions rebudes com a conseqüència de la situació creada pel COVID-19.

TENS TELEGRAM? Vols ser el primer a rebre les últimes notícies sobre la tot el que passa a Terrassa i voltants? i sobre la covid? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram
TENS TWITTER ? Vols ser el primer a rebre les últimes notícies sobre tot el que passa a Terrassa i comarca? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Twitter

Comentaris

envia el comentari