La Cambra publica deu experiències d'èxit de nous emprenedors

Coincidint amb el 10è aniversari de la incorporació de la Cambra de Terrassa al programa europeu d’intercanvi Erasmus for Young Entrepreneurs (Erasmus per a Nous Emprenedors), la institució publica un recull de deu experiències d’èxit de nous emprenedors que, mitjançant la seva participació en aquest programa, al llarg d’aquests deu anys, han creat la seva pròpia empresa.

 

D’acord amb una enquesta realitzada per la Cambra, també amb motiu de la celebració dels deu anys de desenvolupament del programa Erasmus for Young Entrepreneurs, per saber quin ha estat el seu impacte en els nous emprenedors que hi han participat, el 66% d’aquests hauran acabat constituint la seva pròpia empresa.

 

A més, el 81% dels nous emprenedors encara manté contacte amb l’empresa d’acollida i el 34% ha establert relacions estables de negocis amb el seu empresari mentor. El 53% ha assegurat que té previst establir relacions de negoci amb l’empresari d’acollida en el futur. El 65% dels nous emprenedors, durant aquests 10 anys, ha estat dona i el 35% homes. Del total, el 83% tenia menys de 40 anys quan es van incorporar al programa i el 17% eren majors de 40 anys.

 

Programa Erasmus per a nous emprenedors

La Cambra de Terrassa, que des de l’any 2009 ha estat implicada activament i de forma ininterrompuda en el programa, lidera un consorci europeu per operar en el marc del programa Erasmus per a Nous Emprenedors des de l’any 2017. Un total 40 països participen actualment en el programa Erasmus per a Nous Emprenedors: Albània, Alemanya, Armènia, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Croàcia, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Espanya, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Holanda, Hongria, Islàndia, Irlanda, Itàlia, Lituània, Letònia, Luxemburg, Macedònia, Malta, Moldàvia, Montenegro, Polònia, Portugal, Regne Unit, República Txeca, Romania, Sèrbia, Suècia, Turquia, Ucraïna i Xipre i, des de l’any 2018 en forma de programa pilot, Estats Units, Singapur i Israel.

 

Més informació sobre el programa Erasmus per a Nous Emprenedors.