Baixada de tarifes al poliesportiu municipal de Vacarisses

Arran de les recomanacions de viabilitat de la Diputació de Barcelona, s’ha decidit ajustar alguns imports i unificar conceptes per reduir el dèficit actual de l’equipament

x
El ple ordinari del mes d'abril a Vacarisses | AJUNTAMENT DE VACARISSES

Arran de les recomanacions de viabilitat de la Diputació de Barcelona, s’ha decidit ajustar alguns imports i unificar conceptes per reduir el dèficit actual de l’equipament. L’Ajuntament de Vacarisses va celebrar divendres passat el darrer ple ordinari de l’actual legislatura, amb totes les propostes aprovades per unanimitat. Una d’aquestes va ser la modificació de l’ordenança fiscal número 16, que regula la taxa per utilitzar instal·lacions esportives municipals i realitzar-hi activitats. El canvi consisteix en un ajust a la baixa d’alguns imports i la simplificació de conceptes, amb l’objectiu de reduir el dèficit actual del poliesportiu municipal. La decisió s’ha pres a partir de les recomanacions de l’estudi realitzat per la Diputació de Barcelona sobre la viabilitat econòmica de la zona esportiva de Vacarisses.

Les mesures adoptades es concreten en la baixada de la quota de la matrícula per a persones entre 14 i 65 anys, que passa de 38,75 a 20 euros, així com la quota de majors de 65 anys i persones amb un grau de discapacitat superior al 33%, que costarà 15 euros. Quant a la matrícula per a infants i joves entre 4 i 15 anys, aquesta desapareix. A més, s’unifica la tarifa per utilitzar la sala de musculació, de manera que, amb una mateixa quota, es puguin realitzar totes les activitats dirigides. La previsió de tot plegat és aconseguir augmentar el número de socis/es i/o usuaris/es del poliesportiu municipal per tal d’obtenir més ingressos i reduir, així, el dèficit actual. Les noves tarifes entraran en vigor a partir del proper mes de setembre.

Nou Pla Local de Joventut

El ple d’aquest divendres també va aprovar el Pla Local de Joventut (PLJ) per al període 2019-2022. Aquest integra la planificació transversal de totes aquelles activitats, accions i programes dirigits a joves de Vacarisses. El primer pas va ser l’elaboració d’una diagnosi, per a la qual es va sol·licitar suport tècnic a la Diputació de Barcelona. Tant l’anàlisi quantitativa i qualitativa com l’avaluació del PLJ anterior han anat a càrrec de la consultoria Portacabot, en coordinació amb totes les regidories de l’Ajuntament de Vacarisses. Per a la redacció del nou PLJ, també han estat claus la participació del col·lectiu jove i la col·laboració d’agents vinculats a aquest segment de la població.

  

Plaça d’Amàlia Utset i Sanmartí

Per tal d’anar reduint la desigualtat entre dones i homes al nomenclàtor de la toponímia vacarissana, es va endegar un procés participatiu per escollir un nom de dona per a la plaça del C/ Rossinyol. Després d’un període per enviar propostes, es va procedir a la votació. L’opció amb més suport va ser la de la llevadora vacarissana Amàlia Utset i Sanmartí (Vacarisses, 1883-1980). Va viure al carrer Calvari i diferents veus afirmen que mai se li va morir un infant. Des del consistori, es va valorar molt positivament aquesta tria pel fet de ser una dona del municipi i no tenir significació política.

Participacions socials de l’empresa pública SUMAR

  

Serveis Públics d’Acció Social de Catalunya (SUMAR) és una societat mercantil de capital íntegrament públic que té per objecte la prestació de serveis i la realització d’activitats econòmiques d’interès públic en l’àmbit de l’acció social de Catalunya. L’Ajuntament de Vacarisses, interessat en encarregar-li el projecte del Servei d'Intervenció Socioeducativa (SIS), va iniciar al febrer el procediment per adquirir una participació social de SUMAR, amb un cost de 875,26 euros. D’aquesta manera, es volen evitar les licitacions en aquest àmbit perquè no se’n faci negoci, tal com va explicar ahir la regidora d’Acció Social, Olga Serra.

Padró d’habitants

La sessió plenària d’abril va aprovar la revisió del padró municipal a data d’1 de gener de 2019. Segons aquest, Vacarisses té una població de 6.717 habitants, superior a la de l’any passat.

  

Reglament de control intern

El ple d’ahir també va aprovar inicialment el reglament de control intern en la seva modalitat de fiscalització i intervenció prèvia limitada. L’objectiu és determinar els protocols fixats per la llei en el procediment de fiscalització limitada prèvia de requisits bàsics de tota despesa i ingrés de l’Ajuntament de Vacarisses.

  

Moció per acusar l’Estat de perseguir l’independentisme

L’única moció presentada al ple d’ahir va arribar de la mà d’ERC, per denunciar “la instrumentalització política de la justícia que està duent a terme l’Estat, en el procés judicial contra els dirigents independentistes”. L’alcalde de Vacarisses, Antoni Masana, va lamentar: “Els grups amb polítics empresonats no juguem amb les mateixes cartes que la resta. La solució és dialogar i votar”. El regidor republicà va convidar la resta de grups a expressar les seves opinions i obrir un debat sobre la justícia espanyola. La regidora de Movem Vacarisses, Clara Fuster, que forma part de l’equip de govern, va ser l’únic suport rebut: “Votarem a favor de la moció perquè denuncia la instrumentalització política de la justícia i la condemna avançada i injustificada, tot i que ens cansa el desgovern que hi ha a Catalunya i que continuem amb les retallades”. La resta de formacions van abstenir-se. Laura Sánchez, del PSC, va assegurar estar “contra la presó preventiva, però no podem minimitzar què va passar el 6 i 7 de setembre al Parlament”. “Els radicalismes atien els conflictes”, va afegir la regidora. Per la seva banda, UIPV i VpV van coincidir en considerar-la una moció “reiterativa” i van insistir en que ja havien manifestat la seva opinió sobre el tema en anteriors plens.

Acomiadaments

  

El ple, sense torn de precs i preguntes, va finalitzar amb els missatges d’acomiadament de les dues regidores socialistes d’aquesta legislatura, Laura Sánchez i Mariana Ríos, i el regidor d’UIPV Martí Llorens. Tots els grups van expressar el seu agraïment per la feina feta durant aquests anys.

TENS TELEGRAM? Vols ser el primer a rebre les últimes notícies sobre la desescalada a Terrassa i voltants? i sobre totes les activitats de Nadal? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram

Comentaris

envia el comentari