Un 42% dels emprenadors de Reempresa es trobaven a l'atur

Gairebé la meitat dels compradors d'un negoci que estava en funcionament són persones que es trobaven sense feina
Web de Reempresa

 

Segons dades del Centre de Reempresa de Catalunya, un 42% de les persones que compren una empresa a través del servei estaven en situació d’atur. Reempresa afirma que, sumant les persones inactives, aquelles que tot i tenir edat de treballar són fora del mercat laboral, el percentatge arriba fins el 46%. Amb tot, doncs, més de 1.100 persones aturades han pogut sortir de l’atur gràcies al mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses, una iniciativa que van posar en marxa la patronal Cecot i Autoocupació l’any 2011.

 

En aquest sentit, el Centre de Reempresa de Catalunya ha actualitzat la seva oferta formativa destinada al públic desocupat amb l’objectiu d’oferir de manera gratuïta les eines i el suport necessari per adquirir un negoci amb la màxima seguretat i acompanyament. Les inscripcions a aquestes formacions, que tenen lloc a Barcelona, Terrassa, Girona, Lleida i Tarragona es poden fer des de la web del servei (www.reempresa.org/formacio).

 

Entre les activitats que organitza, destaquen les càpsules per aprendre tècniques de negociació, valoració d’empreses i fiscalitat i les sessions de quatre hores de durada per ajudar a les persones reemprenedores a trobar l’empresa que més els encaixa, conèixer els passos a seguir per l’adquisició d’un negoci així com també orientar-los en la recerca de finançament.

 

Una col·laboració de més de 4 anys

 

La patronal Cecot i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) treballen plegats des del 2015 per apropar i adaptar la Reempresa a les persones desocupades i assegurar que una potencial persona emprenedora que vulgui adquirir una empresa en funcionament, tingui a disposició un servei estructurat d’acompanyament en el procés de compravenda de l’empresa, així com un mercat, físic i virtual, on accedir a les diferents oportunitats del territori i on rebre suport dels tècnics de promoció econòmica especialitzats.