Tres guardons per a Terrassa en els premis d'Ars Mediterranea

Companyia 8, Qollunaka i Casal de Sant Pere han rebut un guardó

Dones i Silenci, de la Companyia 8
Dones i Silenci, de la Companyia 8 | Cedida

L’obra de teatre Dones i silenci de la Companyia 8 de Terrassa ha estat guardonada amb un guardó del Gran Premi d’Espanya en la categoria de teatre social 2019-2020.

L’organització Ars Mediterranea International Network for theatre, music, dance and complementary educative arts, malgrat que el Covid-19 ha impedit realitzar la cerimònia de lliurament de premis, no per això ha volgut deixar de repartir els guardons a les diferents companyies i peces artístiques. L’objectiu d’aquesta organització és difondre i salvaguardar les cultures dels països Mediterranis, participant així en trobades interculturals a França, Grècia i el Marroc.

Dones i Silenci, una obra de teatre de José Antonio Aguado, recull sobre l’escenari un crit en contra de la violència de gènere. Una obra construïda a partir de petites histories que retraten diferents escenes on la dona és el centre i vol fugir i lluitar contra la constant violència masclista que la persegueix. L’obra és desenvolupa no només amb les actuacions de les actrius i actors de la Companyia8, sinó que també ho fan cinematogràficament en tres pantalles amb projeccions del cineasta Antoni Verdaguer.

No ha estat però l'únic premi per a Terrassa en aquesta edició dels GPE. En la categoria de Certamen o Mostra Teatral ha estat reconegut el paper de l'Associació Casal de Sant Pere de Terrassa per l'organització del Premi Ciutat de Terrassa de teatre. I a més, la companyia Qollunaka ha guanyat amb l'obra Qui té por de Virginia Woolf, un premi ex-aequo en categoria de Teatre Clàssic.


Comentaris

envia el comentari