Tres artistes mostren a "Nit Serena", la pèrdua, la bellesa i el dolor

Araceli Merino, Javier Viver i Olga Simón exposen la seva obra a l'EspaiDos
Nit Serena

 

L'EspaiDOS de la Sala Muncunill de Terrassa acull fins al proper 28 de juliol l'exposició Nit Serena, amb la qual es posa punt i final al cicle Dos+2=5, guanyador del Terrassa Comissariat 2019. 

 

Què es percep en una nit fosca? La solitud és sonora? Pot contemplar-se una realitat que no es veu? Es pot estar present estant absent? És el dolor, conseqüència de l'amor? Aquestes són algunes de les preguntes a les quals els artistes Araceli Merino, Javier Viver i Olga Simón intenten respondre per mitjà de les seves obres.

 

L'exposició es mou entre el treball fotogràfic intervingut, i la instal·lació. Els tres artistes pretenen transmetre la serenitat després de la nit, aquesta que arriba després de l'udol del lament, després dels accelerats cops del cor, després de la sequedat de la llàgrima, amb la tènue llum en la distància, amb el murmuri de la veu de l'estimat. El dolor, el sense sentit, la pèrdua, la bellesa són alguns dels fils conductors d'una exposició que apel·la a tots els sentits.

 

Com les anteriors exposicions del cicle, la darrera setmana de l'exposició comptarà amb la intervenció d'un artista local, en aquest cas l'egarenc David Contreras. Contreras, a qui fa poc es va poder veure a la sala Tigomigo amb l'exposició Chez l'oeil, tindrà total llibertat per dialogar amb les obres i modificar l'exposició. Ell serà el quart i últim artista egarenc convidat a participar en aquesta metodologia de treball. L'han precedit Gabriel Verderi, Irene Pérez i Ràdio Zurich.