Terrassa s'omple d'activitats virtuals pel Dia Internacional dels Museus

"La Joia del Museu" que es descobrirà aquest cap de setmana és un banc de fusta i metall que es trobava a l'Estació del Nord

Interior del Museu de Terrassa
Interior del Museu de Terrassa | Museu de Terrassa

L’Ajuntament de Terrassa se suma, un any més, al Dia Internacional dels Museus que es commemora el 18 de maig. Enguany, però, i degut a la situació d’alerta sanitària provocada per la Covid-19 les diferents activitats programades es duran a terme de forma virtual i a través de les xarxes socials. Tot i que per motius de seguretat i a causa de l’estat d’alarma, els equipaments museístics de la ciutat continuen tancats als públic, el Museu de Terrassa impulsa diferents propostes amb l’objectiu de divulgar el patrimoni terrassenc i apropar-lo a la ciutadania de forma segura, lúdica, amena i entenedora.

Així, el proper 18 de maig, i a través dels perfils de Facebook (https://www.facebook.com/museudeterrassa) i Instagram (@museudeterrassa) del Museu de Terrassa es difondrà informació sobre el Dia Internacional dels Museus, els seus orígens i els seus objectius. A més, i com ja és tradicional en aquesta data, sota el nom de la “Joia del Museu”, el Museu de Terrassa mostrarà una peça del seu fons amb la intenció de donar-la a conèixer a la ciutadania. En aquesta ocasió es tracta del Banc de l’Estació del Nord de Terrassa (MdT 22316), un banc de fusta i metall que estava ubicat a l’antiga andana de l’Estació del Nord de Terrassa, testimoni, en molts casos, dels diferents processos migratoris que ha viscut la ciutat.

També, el mateix 18 de maig, el Museu de Terrassa proposarà una iniciativa d’“Art Challenge” a través dels seus perfils de Facebook i Instagram per animar tothom a recrear des de casa algunes de les obres que formen part del fons del Museu. Les propostes s’hauran d’enviar a l’adreça electrònica del Museu de Terrassa ([email protected]). Es farà una selecció de les recreacions més interessants, divertides i originals que s’hagin aportat que es publicarà a les xarxes socials. A més, i emmarcat en la commemoració del Dia Internacional dels Museus, es publicarà una nova entrega del “Museu Confitat”. Una iniciativa a través de la qual, cada dia, es convida tothom a conèixer què s’amaga darrera els més de 25.000 objectes que es conserven al fons del Museu i la importància de la seva conservació a través de les explicacions del Director del Museu, Domènec Ferran.

Aquest 2020, el Dia Internacional dels Museus té com a lema “Museus per a la Igualtat: diversitat i inclusió”, i al marge de les diferents activitats impulsades en format digital, la intenció, si la situació ho permet, és poder celebrar el Dia Internacional del Museus amb activitats presencials del 14 al 16 de novembre de 2020. Pel que fa a la Nit dels Museus, una iniciativa que se celebra anualment el dissabte més proper al Dia Internacional dels Museus, enguany, l’activitat ha estat posposada i la intenció és poder celebrar-la el dissabte 15 de novembre de 2020.


Comentaris

envia el comentari