Terrassa busca mantenir l'esperit de la Festa Major amb fórmules no excloents

Amb la situació d'emergència, Cultura renuncia a bona part dels actes amb públic i aposta per reconvertir el model en virtual i reprogramar tot el que es pugui per més endavant
Inici, pregó i capgròs de Festa Major Terrassa 2019  | Ramon Navarro

 

A mitjans del mes d'abril, l'Ajuntament de Terrassa va anunciar que la Festa Major d'aquest any 2020 es cancel·lava definitivament, en atenció a les actuals circumstàncies de crisi sanitària i a les previsions d'evolució de la situació pel que fa a actes de gran concurrència de persones. Tanmateix, per no trencar totalment amb la tradició, es comprometia a realitzar un programa d'activitats simbòliques o virtuals que no impliquin contacte social.

 

La regidora de Cultura, Rosa Boladeras, ha explicat en comissió informativa de Promoció Econòmica, que s'està avançant en l'organització de la Festa Major confinada que tindrà lloc als mateixos dies que estava previst i que també comptarà amb el seu cartell i un programa d'actes. Una de les grans dificultats que s'està trobant l'Ajuntament és que per se la festa major és "multitudinària" i, per tant, realitzar determinats actes al carrer, amb les circumstàncies actuals -encara que estiguem ja en fase 3, més laxa de moviments i concentracions- provocaria haver d'aplicar un "dret d'admissió". "Com decidim qui pot entrar i qui no? Qui pot anar a veure el pregó o el ball de plaça i qui es queda fora? Creiem que això generaria una discriminació que no lliga amb l'esperit d'una festa popular", ha remarcat Boladeras.

 

En aquest sentit, el que ha deixat clar és que hi haurà determinades actuacions o espectacles que es deixaran per més endavant per no convertir-los "en un acte privat, reservat o exclusiu". Des de la regidoria avancen que s'intentarà respectar al màxim els protocols de la Festa Major però que la gran majoria seran virtuals, per tal que tothom en pugui gaudir. "Tenim moltes propostes d'actes sobre la taula, amb fórmules divertides i diferents, i estem també mirant què estan fent altres ciutats per celebrar la festa major. Les entitats estan treballant-hi i la nostra voluntat és que la Festa Major de Terrassa tiri endavant encara que no pugui ser com sempre ha estat". 

 

Recordem, que a més de la Festa major, està previst celebrar una gran Festa de Retrobament, en la qual les entitats de cultura popular i tradicional seran les grans protagonistes, com així ho ha remarcat la regidora.