'La Tendresa' de Dagoll Dagom i T de Teatre vol triomfar a Terrassa

Terrassa es prepara per acollir la comèdia de "llenyataires i princeses" inspirada en l'univers de Shakespeare i escrita i dirgida per Alfredo Sanzol
Imatge de l'obra La Tendresa de Dagoll Dagom i T de Teatre
Imatge de l'obra La Tendresa de Dagoll Dagom i T de Teatre | CAET

 

El CAET - Centre d’Arts Escèniques de Terrassa presenta diumenge 17 de novembre a les 18h al Teatre Principal de Terrassa la producció de Dagoll Dagom i T de Teatre La Tendresa. Una comèdia romàntica d’aventures escrita i dirigida per Alfredo Sanzol, guardonat amb el Premio Nacional de Literatura Dramática 2017 i el XII Premio Valle-Inclán de Teatro, així com el Premi Max 2019, per La Ternura, la versió en castellà de l’obra que aquí tradueix al català Joan Lluís Bozzo.

 

La Tendresa és un espectacle que parla de la força i de la valentia per expressar amor. Amb un llenguatge ric de metàfores i comparacions, l’obra destil·la la influència de les shakesperianes La tempesta i Nit de reis, però també d’Al vostre gust, de Molt soroll per no res i de Somni d’una nit d’estiu. L’obra, que es va estrenar el passat gener al Teatre Poliorama de Barcelona, està protagonitzada per un elenc de luxe: Laura Aubert, Elisabet Casanovas, Javier Beltrán, Marta Pérez, Jordi Rico i Ferran Vilajosana.

 

Sinopsi de l'obra

 

La Tendresa narra la història d’una reina una mica maga i les seves dues filles, que viatgen en l’Armada Invencible, obligades per Felip II a casar-se en matrimonis de conveniència amb nobles anglesos després d’haver envaït Anglaterra. La reina Esmeralda odia els homes perquè sempre li han condicionat la vida i li han robat llibertat, així que no està disposada a permetre que les seves filles tinguin el mateix destí que ella. Quan l’Armada passa a prop d’una illa que la reina considera deserta, provoca una gran tempesta que enfonsa el vaixell on viatgen.

 

El seu pla és quedar-se a viure en aquesta illa amb les seves filles per no haver de tornar a veure mai més cap home. El problema és que escullen una illa on des de fa vint anys hi viu un llenyataire amb els seus dos fills, que s’hi van amagar per no tornar a veure una dona en la seva vida. Quan la reina i les dues princeses descobreixen que no estan soles, es vesteixen d’homes per protegir-se. I aquí comencen les aventures, els embolics, els enamoraments i les confusions.