Una setmana per viure i respirar el millor cinema fet a Terrassa

La ciutat commemora el Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual amb set dies de projeccions de pel·lícules amb ADN egarenc, visites guiades i taules rodones
El regidor Pep Forn amb Jordi Hernàndez, representant de la Taula de l’Audiovisual de Terrassa
El regidor Pep Forn amb Jordi Hernàndez, de la Taula de l’Audiovisual de Terrassa | Lluïsa Tarrida

 

Aquest dijous, dia 24 d'octubre, Terrassa inicia la 2a Setmana del Cinema. Seran set dies en què es podrà gaudir del patrimoni audiovisual que congrega la nostra ciutat. "Terrassa és una potència cinematogràfica però sovint passa desapercebuda, per això, aquesta és una bona oportunitat per mostrar el cinema en totes les seves vessants: des dels creadors amateurs, els treballs que es fan als instituts, les pel·lícules de l'ESCAC o les pel·lícules que s'han gravat a Terrassa", ha manifestat el regidor de Projectes Audiovisuals, Pep Forn. 

 

Emmarcada dins del Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual, del 24 al 30 d'octubre, Terrassa vol aprofitar per "mostrar com aquest sector ens situa en el mapa internacional i com és un motiu d'orgull per als terrassencs i que a més pot ser un gran motor econòmic", ha dit Forn que ha ressaltat que si la UNESCO ha reconegut Terrassa com a Ciutat Creativa és gràcies a tenir ben present els seus tres eixos: educació, indústria i ciutadania. 

 

Per la seva banda, Jordi Hernández ha volgut posar en valor el treball que s'està fent des de la Taula de l'Audiovisual de Terrassa, "això ens fa ser diferents, aquesta capacitat d'associar-nos els diferents agents implicats en el sector ens dona un major valor, i referma l'ADN que tenim com a ciutat". El responsable de la Taula Local ha manifestat que la 2a Setmana suposa "un salt qualitatiu enorme" i que compta amb la participació de tothom. Ara, el següent pas, és "fer que la ciutadania s'involucri, perquè ser Ciutat del Cinema és un valor de marca i ara, després de treballar molt per crear-la és el moment d'expandir-la". 

 

Programa d'activitats

 

La 7a Setmana del Cinema a Terrassa s’inicia aquest dijous, 24 d’octubre, a les 19.30 hores, amb la projecció de pel·lícules (curts i migmetratges) de cineastes terrassencs del segle XX al Cinema Catalunya. L'entrada és gratuïta i comptarà amb la projecció de fins a vuit films i la presència dels creadors Carles Barba, Jan Baca, Antoni Padrós, Josep Lluís Viciana i Antoni Verdaguer.

 

Divendres 25, tindrà lloc la preestrena en exclusiva de La filla d'algú. Una pel·lícula dirigida col·lectivament per un grup d'alumnes de l'ESCAC i amb Aina Clotet com a protagonista. Serà a les 19.30h al Cinema Catalunya. Sessió de pagament.

 

Dissabte dia 26, serà el torn de Les 12 hores Fantàstiques. S'iniciarà a les 12 del migdia i es podran veure fins a sis pel·lícules d'aquesta temàtica seguides (Gremlins, Rec, Pesadilla en elm street, IT (part 1), Mad Max Fury Road i una pel·lícula que sortirà escollida per votació popular des del web www.cinemacatalunya.cat). Sessió de pagament.

 

El diumenge 27 es realitzarà una visita guiada al Parc Audiovisual de Catalunya per conèixer de primera mà un estudi de producció audiovisual de referència. Caldrà fer inscripció prèvia al web www.parcaudiovisual.cat/activitats i s'iniciarà a les 11h. L'activitat és gratuïta. 

 

El dilluns 28 es projectaran els curtmetratges premiats a la primera edició del TRS Fem cinema!, portat a terme conjuntament amb diferents escoles de la ciutat. Serà a partir de les 19.30h al Cinema Catalunya en una sessió gratuïta.

 

El dimarts 29 hi haurà la preestrena en exclusiva a les 19.30h de La hija de un ladrón. L'òpera prima de Belén Funes, que li va suposar a Greta Fernández la Concha de Plata a la millor actriu en el darrer Festival de San Sebastián. Es tracta d'una pel·lícula rodada en bona part a Terrassa i per una exalumna de l'ESCAC. Sessió de pagament.

 

I ja per acabar, el dimecres dia 30, es projectarà La piel quemada, de Josep Maria Forn, recentment restaurada pel Centre de Conservació i Restauració de la Filmoteca de Catalunya. Serà a les 19.30h al Cinema Catalunya en una sessió gratuïta. Comptarà amb la presentació de Mariona Buzzo (cap del 2CR de la Filmoteca de Catalunya). 

 

El Cinema Catalunya és l'epicentre de la 2a Setmana del Cinema
El Cinema Catalunya és l'epicentre de la 2a Setmana del Cinema | Lluïsa Tarrida