Un pressupost de 80 mil euros per a la Festa Major de Terrassa confinada

L'alcalde recorda que el dilluns dia 6 de juliol continuarà sent festiu per als egarencs
L'alcalde Jordi Ballart en l'acte de presentació de la Festa Major
L'alcalde Jordi Ballart en l'acte de presentació de la Festa Major | Lluïsa Tarrida

Aquest any, la Festa Major de Terrassa es troba marcada per la crisi sanitària de la Covid-19. Les fortes mesures sanitàries han obligat a l’Ajuntament a renunciar als actes presencials i multitudinaris. Tanmateix, “hem tingut clar que havíem de treballar per una festa major simbòlica i virtual”, ha manifestat l’alcalde Jordi Ballart en l’acte de presentació del programa. I és que tal com ha recordat “la Festa Major va molt més enllà dels mateixos esdeveniments, és un acte de reafirmació de la identitat, de terrassenquisme, i de la nostra cultura popular”.

Enguany durarà 3 dies, del 3 al 5 de juliol, en el qual hi passaran tots els actes i activitats possibles i imaginables vinculades als protocols. Com és lògic, les xarxes socials i els mitjans de comunicació públics seran claus per fer arribar a la ciutadania l’experiència de viure aquesta festa confinada. I si les noves tecnologies seran bàsiques per gaudir-ne, més imprescindible seran els grups de cultura popular, “sense ells no tindria sentit, i volem recalcar l’esforç que han fet per repensar les activitats”. La Festa Major de Terrassa ha costat 80 mil euros (en un any normal el pressupost s’eleva als 600 mil euros) i comptarà amb diversitat de propostes musicals, culturals i lúdiques. 

La regidora de Cultura, Rosa Boladeras, ha explicat que s'ha creat una web especial -que espera que tingui continuïtat en les pròximes festes majors- on es podrà consultar tot el programa d'activitats. Els actes es trobaran tots allà i ha recordat que tot serà retransmès a través d'un compte d'Instagram creat per a l'ocasió (@terrassafestamajor), de Canal Terrassa o del web www.terrassafestamajor.cat. La regidora ha apuntat que es recomana anar mirant el programa de forma habitual ja que "hi haurà novetats d'última hora, amb incorporacions d’activitats i actuacions. Serà un programa viu".

Recordar que malgrat que enguany no hi haurà actes de celebració de la Festa Major el dilluns, ja que es trobaran concentrats en els altres tres dies, l’Ajuntament ha decidit mantenir el dia com a festiu