Qualitat i varietat assegurades en el Premi Ciutat de Terrassa de Teatre

Aquest diumenge s'inicia la 44a edició d'un certamen que portarà a escena deu obres interpretades per companyies amateurs
Teresa Casals, Eduard Garcia i Jordi Serra presentant la nova edició del Premi Ciutat de Terrassa de teatre
Teresa Casals, Eduard Garcia i Jordi Serra presentant la nova edició del Premi Ciutat de Terrassa de teatre | Lluïsa Tarrida

 

Aquest diumenge torna el Premi Ciutat de Terrassa de teatre, a la Sala Crespi del Casal de Sant Pere de Terrassa. Enguany arriba a la 44a edició i ho fa amb deu obres seleccionades curosament entre les 46 presentades dins de termini. "El nivell continua sent alt, totes han estat visionades per a la comissió selectora i s'han elegit després de ser valorades fins al detall i que han superat el llindar del 7 en la taula classificatòria", ha manifestat la coordinadora del premi Maria Teresa Casals. 

 

Jordi Serra, membre de la comissió, ha volgut destacar la gran varietat de temàtica, gènere i companyies que enguany es podran veure. "Tenim un parell d’apostes trencadores (Ses Garbo Girls de Maó i GT de l'ACR de Fals), que entren dins del teatre sensibilitat social, una per recordar la dictadura argentina amb les tortures i persecució de presos polítics, i l'altre per tractar el tema de l'assetjament escolar i la seva repercussió dins de les xarxes socials. Són obres de rabiosa d’actualitat", ha subratllat. També es podran veure clàssics com Els Rústegues, de Goldoni, o com La venganza de Don Mendo, amb una companyia que ha tingut molt rodatge arreu de l'Estat; també hi haurà un Cyrano amb un muntatge que promet ser "espectacular". El ventall també inclou dues obres de Jordi Galceran (que han quedat enquadrades un diumengre rere l'altre per "casualitat") així com una comèdia anglesa estripada, adaptació de Un funeral de muerte, o un clàssic que podria haver signat Guimerà, El pescador d'estels.


 

Companyies diferents i una obra especial fora de concurs

 

A les 9 obres que han entrat en el certamen caldrà afegir-hi la desena, L'auca del senyor Esteve, que va a càrrec del Grup Quatre per Quatre de Granollers i que anirà fora de concurs. El motiu és que aquest espectacle ha rebut una subvenció especial, que ha comportat una direcció i escenografia professional, motiu pel qual s'ha considerat que no participava amb les "mateixes eines i recursos" que la resta i que no era just que hi competís. No obstant, per la seva "alta qualitat" se li ha atorgat l'honor de clausurar el Premi. A més, ha suposat un "agermanament" entre les entitats Amics de les Arts i Casal de Sant Pere, ja que en un principi estava pensat que es pogués veure en la primera, però per dimensions d'escenari i capacitat de públic es va demanar a la Crespi que els acollís. "Ha estat una bona col·laboració i està bé que les entitats ens complementem. Serà una gran cloenda". 


 

Eduard Garcia ha explicat que el Casal intenta "que les companyies seleccionades no hagin actuat en l'edició anterior, ni que tampoc es repeteixin obres interpretades". Així enguany, s'estrenen les companyies de Gavà, Lleida o Maó, o la de Fals torna després de molts anys d'absència. Més enllà dels Països Catalans, enguany no hi ha cap companyia, "som conscients que les companyies de fora el Principat venir els requereix un esforç econòmic i logístic important que per una entitat amateur pot ser un greu condicionant". El 7 d'abril es donaran a conèixer els guanyadors dels premis (per a millor obra, direcció, actor i actriu, muntatge i so) del jurat (format per Àngels Alcaraz, Anna Carol, Joan Antoni Cortina, Teresa Casals, Aurelio Membrillo, Aurèlia Llach, Francesc Muntada, Robert Rué, Conxita López, i un representant de Pam Teatre), per votació popular i del jurat juvenil. 


 

Programa

 

14 de gener: "Els Rústegues" de Carlo Goldoni amb Pierrot Teatre (Centelles)

21 de gener: "La danza de la muerte" d'Ariel Dorfman amb Ses Garbo Girls (Maó)

28 de gener: "La venganza de Don Mendo" de Pedro Muñoz Seca amb Teatre de Talión (Lleida)

4 de febrer: "Va ser un home excepcional" adaptació de G.T. L'Eramprunyà (Gavà)

11 de febrer: "El principi d'Arquimedes" de Josep Maria Miró i Coromina amb G.T. de l'ACR (Fals)

18 de febrer: "El pescador d'estels" de Francesca Maíllo amb La K-Mama (Calafell)

25 de febrer: "El crèdit" de Jordi Galceran amb Cia 8iut Teatre (Sant Cugat del Vallès)

4 de març: "Carnaval" de Jordi Galceran amb Ass. Artística Encert (Sabadell)

11 de març: "Cyrano de Bergerac" d'Edmon Rostand amb Centre Cultural i Recreatiu (Pineda de Mar)

18 de març: "L'auca del senyor Esteve" de Santiago Russinyol amb Grup Quatre per Quatre (Granollers)

7 d'abril: Acte de cloenda amb visita guiada a la Seu d'Ègara i lliurament dels premis

Comentaris

envia el comentari