El Museu de Terrassa recopila objectes relacionats amb la Covid-19

La campanya adreçada a la ciutadania pretén conformar un testimoni de com s'ha viscut la pandèmia a la nostra ciutat

El Museu de Terrassa participa en la campanya “Memòria d’una pandèmia” impulsada per les Xarxes de Museus d’Història i Monuments i de Museus d’Etnologia de Catalunya amb l’objectiu de recollir materials que ajudin a donar testimoni del període històric que estem vivint i preservar els testimonis de la memòria oral, escrita, audiovisual i material del pas de la Covid-19. La campanya està adreçada a la ciutadania en general amb la intenció de recollir objectes com ara cartells, dibuixos o altres materials elaborats individualment o de forma col·lectiva, material domèstic que reflecteixi la vida sota mesures de confinament i de distanciament social, així com EPIs (guants, màscares, bates i altre material sanitari) o nous productes creats per fer front a la pandèmia, entre d’altres.

Aquesta iniciativa es difondrà a les xarxes socials amb l’etiqueta #memoriespandemia i les persones interessades en participar hauran d’enviar un correu electrònica a l’adreça [email protected] adjuntant una imatge de l’objecte que volen donar. Una vegada finalitzada la campanya de recollida, es posarà en comú el material donat als diferents museus per fer-ne una lectura transversal i desenvolupar un projecte comú de divulgació.

Aquest material permetrà interpretar l’impacte de la pandèmia des del punt de vista sanitari, social, econòmic i cultural i passarà a formar part del patrimoni que les properes generacions podran vincular amb aquest període històric Aquesta iniciativa se suma a la campanya #ArxivemlaCovid19, iniciada fa uns mesos i de la que forma part l’Arxiu Municipal de Terrassa amb l’objectiu de recollir documentació al voltant de l’actual situació d’excepcionalitat. En el moment que sigui possible, la intenció és coordinar les dues campanyes i treballar-les de forma complementària.


Comentaris

envia el comentari