Ma Pilar Camarero guanya el I Premis de Conte i Il·lustració Natàlia Sallés de Terrassa

L'acte ha comptat amb l'assistència d'un centenar de persones a la BCT
Dèbora Sales, membre del jurat; Emili Serra, representant de HP Inc; Teresa Claret, directora de l'escola El Cim; Josep Gòrriz, President del jurat
Dèbora Sales, membre del jurat; Emili Serra, representant de HP Inc; Teresa Claret, directora de l'escola El Cim; Josep Gòrriz, President del jurat | Cedida

Davant d’un auditori amb prop de cent persones, Teresa Claret, directora de l’escola El Cim, ha donat la benvinguda als assistents i ha agraït a l’equip del Curs de Relats Natàlia Sallés (CRNS) l’organització dels 1rs Premis de Conte i Il·lustració Natàlia Sallés. L'acte ha comptat amb la intervenció de Josep Gòrriz, que ha dissertat sobre el mite de ser “de lletres o de ciències”; Albert Beorlegui, qui ha fet una glossa molt emotiva de la figura de Natàlia Sallés; i de la companyia Punt i Seguit Teatre -amb les veus d'Àngels Vilaplana, Júlia Falguera i Enric Miró-, que ha dramatitzat El fil vermell, un conte antològic de Natàlia Sallés que va guanyar el concurs de Sant Jordi de l’escola El Cim l’any 2009.

Després de les intervencions de Dèbora Sales i Emili Serra, representant d’HP Inc., el trio musical Odettes, format per Anna Garcia, Analia Ivaseta i Elisabet Jorba, ha amenitzat l’acte amb tres cançons. Seguidament, Sílvia Samaniego, presidenta del jurat artístic, ha fet una valoració de les il·lustracions presentades i ha proclamat vencedora l’obra Jugant amb paraules, fent històries, de Maria Pilar Camarero, de Barcelona, absent per un problema familiar, si bé ha deixat un missatge de veu agraint el premi, que consisteix en una HP Sprocket plus, una funda artesanal amb un fil vermell i un diploma acreditatiu, lliurats a la seva representant per Emili Serra(HP Inc.), Elisabet Sallés (germana de Natàlia Sallés) i Amadeu Aguado (regidor de Cultura i primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Terrassa).

A continuació, Magda Vidal ha fet una valoració del jurat literari sobre els catorze contes presentats, ressaltant la necessitat que els autors revisin escrupolosament les obres abans de donar-les per acabades. Carme Carulla ha llegit l’acta del jurat literari tot proclamant els contes vencedors: Dolça Mar, de Susanna Martínez, del Vendrell (2n premi) i Famílies com cal, de Rosa Pons, d’Igualada, que han recollit els seus premis: HP Sprocket i impressora HP DeskJet All- in-one, respectivament, a més de la funda i el diploma.

Tot seguit, la companyia Punt i Seguit Teatre ha procedit a ladramatització de les dues obres guanyadores: Famílies com cal, amb les veus de Francesc Falguera, Marta Bou, Enric Miró, Eloi Falguera i Anna Mallada, i Dolça mar, amb les veus d’Eloi Falguera, Francesc Falguera i Enric Miró. Finalment, Teresa Claret ha tancat l’acte agraint als presents la seva assistència i convidant-los a un refrigeri.

Punt i Seguit Teatre, fent una lectura dramatitzada d'un dels contes guanyadors
Punt i Seguit Teatre, fent una lectura dramatitzada d'un dels contes guanyadors | Cedida