L'antiga Caixa de Terrassa mostra la seva història en una exposició

Una gran cronologia, objectes, fotografies i vídeos acompenyen una mostra al Centre Cultural
Ignasi Cusidó, president de la Fundació Antiga Caixa de Terrassa (esquerra) i Josep Ribera, director de la Fundació | Centre Cultural Terrassa

 

Aquest dimecres, dia 14 de juny, s’ha obert al públic un nou espai que mostra una retrospectiva de l’obra social i cultural de l’Antiga Caixa de Terrassa​. Aquest espai de divulgació va acompanyant d’una infografia on es mostra cronològicament els fets històrics més significatius que van tenir lloc a la ciutat de Terrassa, a Catalunya i arreu del món, tan a nivell social, polític, cultural com econòmic. També s’hi poden trobar objectes i documents d'alt valor històric i consultar una galeria interactiva d'imatges i vídeos de l'època. L’espai es podrà visitar en horari d’obertura del Centre Cultural, de dilluns a dissabte de 16h a 21h i en els dies festius si hi ha funció.

 

Amb aquest espai la Fundació vol mostrar els seus orígens, explicar d’on ve i quin és el punt de partida de l’obra social que actualment segueix donant serveis d’assistència a la gent gran (La Llar), ajuda a les persones amb discapacitats (Fupar) i ofereix una àmplia activitat cultural a Terrassa (Centre Cultural).

 

L’espai també compta amb una part documental on es pot veure la primera llibreta d’estalvi, consultar el llibre de comptes de la Caixa entre el 1877-1927 i visionar imatges i vídeos d’alt valor històric que difícilment s’han pogut veure anteriorment. Entre els objectes de gran càrrega simbòlica trobem unes guardioles metàl·liques que alguns terrassencs encara guarden a casa seva.

 

Exposició sobre els orígens i l'evolució de l'Antiga Caixa Terrassa | Centre Cultural Terrassa