El govern demana a La Mascarada retirar el cartell de Carnestoltes

El tinent de Cultura, Amadeu Aguado, considera que l'obra banalitza la violència sexual i projecta "una imatge que no encaixa amb la ciutat feminista que som"

El Govern de Terrassa ha demanat a l’entitat organitzadora del Carnestoltes de Terrassa, la Confraria Mascarada, que consideri la retirada del cartell anunciador de l’edició d’enguany, “per la banalització de la violència sexual implícita i l’objectualització que es fa del cos de les dones”, segons afirma el tinent d’alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, i portaveu del Govern municipal, Amadeu Aguado. Aquesta petició va amb la mateixa línia que han encetat entitats feministes i l'Institut de la Dona amb una campanya a les xarxes socials perquè es canviï el cartell.


 

El cartell del Carnestoltes de Terrassa 2018 és el guanyador d’una votació pública impulsada per la Confraria Mascarada. “Tot i que el Carnestoltes és un període transgressor per naturalesa, en aquest cas creiem que el missatge que dona el cartell és clarament contraposat a l’objectiu d’una societat igualitària cap a la qual tots i totes volem avançar, i projecta una imatge que no encaixa amb la ciutat feminista que som”, afirma Aguado.

 

El tinent d’alcalde elogia la tasca que du a terme any rere any l’entitat amb l’organització del Carnestoltes a la ciutat, i remarca que “aquest fet no afecta per res la confiança en l’entitat per la seva bona feina demostrada al llarg dels anys”. Així mateix, Aguado subratlla que “Pel que fa a la lectura política que es pugui desprendre del cartell, defensem com hem fet sempre la llibertat d’expressió de l’organització i dels artistes que hi col·laboren”.


 

Primer pla del cartell de Carnestoltes Terrassa 2018, obra de Xavi Suárez
Primer pla del cartell de Carnestoltes Terrassa 2018, obra de Xavi Suárez | Lorena PinillaComentaris
Ramon
Ens hem tornat tots bojos. Ens estem passant i això s'acabarà molt malament.
Agosarat
Beateria esquerrana, tan cursi i retrògrada com la de C's o PP El feminisme no censura ni reprimix, simplement reivindica i blasma l'estupidesa patriarcal. Si algú veu una ofensa vers la dona en aquest cartell és perquè està malalt o és una ànima reprimida i avorrida.
el-vicari-d'olot-se-la-pela-en-un-pot
Pensaba comentar alguna cosa sobre el recte camí, .. però amb la paraula "recte" algú hi veuria un comentari anti LGT.. i bé! Però de fet em sua la minga, sou una colla de mamons igual que les beates dels segle XII!
Pep
Venga ya que es carnaval , que tanta cursileria .En est pais es raro a cojones, que si a la vuelta las azafatas no pueden llevar falda , y en el tour no problema , en el circuit de catalunya , el ayuntamiento lleva una queja por las azafatas de formula 1, en todo el mundo no problema . En los circos no animales , vi en navidades el festival mundial de circo en Montecarlo con elefantes , leones etc, y no problema. Que se quiere una sociedad casta hipocrita ,
Peret
Si fos de la Mascarada, no em limitaria a retirar el cartell.
Ja prou de parafarnalies
(Wikipedia).«En la vella societat rural, fortament estructurada pel cristianisme, el temps de carnestoltes oferia mascarades rituals d'arrel pagana i un lapse de permissivitat que s'oposava a la repressió dels instints i la severa formalitat litúrgica de la quaresma» I ara represió?, ni a l edad mitjana el poble estaba tant reprimit. On queda la democracia i la llivertat?

envia el comentari