[FOTOS] Exposició sobre circ a Terrassa

 
Acte d'inauguració de l'exposició sobre el circ | Cristóbal Castro

 
Pintura, aquarel·la, il·lustració i fotografia són les disciplines artístiques que es poden veure en una exposició conjunta de Joan Soler-Jové, Ramón G.Ruiperez i Josep Guindo, els quals han unit el seu talent per retre un homenatge a una de les arts amb més presència al Centre Cultural Terrassa, el circ. La mostra ens convida a deixar-nos portar per la màgia i l’emoció d’un art que ha anat canviant en el pas del temps i n’observem la seva evolució, des del circ de carpa i d’exhibició amb animals fins al circ contemporani, el circ de sala.

Joan Soler-Jové (Barcelona, 1934) és el gran cronista gràfic del circ i del pallasso Charlie Rivel. Les seves pintures ens traslladen al circ tradicional, de vida nòmada, instal·lats en carpes al carrer. Va començar a dibuixar ja des de la seva infància,sota la clara influència del seu pare, Ramón Soler Liró, gran pintor i un extraordinari dibuixant. Es va formar a la Llotja i en el Cercle Artístic de Sant Lluch. La seva passió pel circ queda absolutament reflexada en la seva obra artística i va ser-hi present en el seu àmbit familiar, el seu avi i un germà d’aquest van treballar com a acròbatessota el nom artístic ‘Soler Frères’ i l’artista mateix, va actuar com a clown en algunes ocasions. Més de 50 anys dedicats al circ deixen un patrimoni difícilment calculable d’aquarel·les i dibuixos de temes circenses.

Josep Guindo (Terrassa, 1958) Aficionat a la fotografia des de la seva joventut, una sèrie de casualitats van fer que conegués personalment a la ballarina Alícia Alonso i prengués fotografies del Ballet Nacional de Cuba el 2011, l’any següent va ser el fotògraf oficial del Festival Internacional de Ballet de l’Havana i del Festival Internacional de Circ ‘Circuba’. Arran d’aquestes col·laboracions, realitza fotografies pel Circ Raluy i actualment col·labora amb el Centre Cultural Terrassa cobrint la temporada estable de circ i de dansa. En aquesta mostra podrem veure algunes de les produccions que ens han visitat com són Rhum, Rudo i Animal Religion.

Ramón G.Ruiperez ​(Barcelona, 1966). Seguint la línia de Soler-Jové, Ruiperez presenta retrats dels protagonistes d’aquest art: el clown tradicional (perruca, nas vermell, vestit de ratles), músics, ballarines i animals. La seva formació artística comença als 16 anys a l’acadèmia Taller de quatre pintors i el 1987 comença la seva carrera com artista exposant per primera vegada a la Sala Lola Anglada a Barcelona. Format a la Facultat de Belles Arts de Sant Jordi, la seva trajectòria com artista prossegeix paral·lelament a la seva dedicació a la docència a la seva escola d’art a Cerdanyola del Vallès.

Pare i fill mirant l'exposició al Centre Cultural de Terrassa | Cristóbal Castro

 


Comentaris

envia el comentari