Els Castellers de Terrassa actuaran la revetlla de Sant Joan a Pont de Suert

dd

Aquest diumenge els Castellers de Terrassa actuaran davant de l’Esglèsia Vella del Pont de Suert. Per cinquè any consecutiu els blauturquesa juntament amb l’Associació de Fallaires del Pont de Suert seran els encarregats d’agermanar les falles dels Pirineus i els castells, dues tradicions ben arrelades al nostre país i les dues declarades patrimoni immaterial de la humanitat per la UNESCO.

 

La participació dels Castellers de Terrassa a la celebracìó de Sant Joan de la localitat ribagorçana començarà el diumenge 23 a les 17h amb un cercavila en el que els Castellers sortiran des del poliesportiu en direcció a l’Esglèsia Vella on es durà a terme a les 18.00 h l’actuació castellera.

 

Un cop finalitzats els castells les falles agafaran el protagonisme. Com ja va sent costum, un grup de 15 castellers i castelleres pujaran al Faro per a formar part amb la resta de fallaires de la corrua de foc que arribarà al poble tot formant una gran foguera, és en aquest moment en el que els Castellers de Terrassa aixecaran un pilar tot donant la benvinguda als fallaires permetent d’aquesta manera l’agermanement de les dues tradicions. Un cop estigui encesa la foguera els membres de la colla egarenca podran gaudir de la revetlla de Sant Joan que comptarà amb l’actuació dels Diables de Piera i els Diables del Pont de Suert. Després hi haurà festa popular a la plaça del Mercadal amb el grup de versions “7DRock”.

 

L’endemà la colla blauturquesa podrà gaudir del gran entorn de Pont de Suert i del dinar popular que es celebrarà el diumenge al migdia. D’aquesta manera els Castellers de Terrassa gaudiran d’un cap de setmana amb un gran caire social i cultural que precedirà la setmana de Festa Major de Terrassa.