El Carnestoltes arriba amb novetats i amb algun misteri per resoldre

La Baixada, guanyadors de l'any passat, no han volgut avançar el nom de la comparsa ni tampoc el nom del Rei/a
La comparsa La Baixada
La comparsa La Baixada | Lorena Pinilla

 

Aquest dijous s'ha donat a conèixer alguns detalls de com serà el Carnestoltes 2018. La comparsa oficial enguany serà La Baixada, guanyadora de la Rua de Carnestoltes 2017. La comparsa que va iniciar-se ara fa sis anys va començar com un grup d'amics i familiars i ha anat creixent any rere any. Així, de les 50 persones, enguany ha tancat amb prop de 110. La comparsa no ha volgut avançar quin és el seu nom perquè afirmen que "donaríem massa pistes de la disfressa". Tampoc han deixat entreveure com es dirà el nom del Rei o Reina, tot i que es desvetllarà ben aviat. Només han dit que "els temes que tractem acostumen a ser reivindicatius".


 

La Mascarada ja ha desvelat que enguany la rua de dissabte comptarà amb menys comparses (tot i que rondaran la trentena) però que aquestes tindran molta més gent de l'habitual. "Per la situació que està passant el país, s'ha tingut menys temps per preparar les disfresses, i per això hem decidit fer un 'matxembrat' de comparses", ha explicat i han volgut posar suspens sobre què passarà a la rua de dissabte "jo que he vist com estan anant les comparses i carrosses... estigueu atents perquè molarà molt", diu la presidenta de l'entitat Mireia Gavaldà. 

 

Pel que fa a la rua infantil, està prevista la participació de prop de 4.000 nens i nenes. Seran una vintena de comparses -a l'espera que encara es tanquin les inscripcions- i aquest any, s'avançarà mitja hora de l'habitual per la gran quantitat de persones que hi participen. Així s'iniciarà a les onze del matí en lloc de dos quarts de dotze del migdia. 


 

Canvis en alguns actes

 

Aquest any La Mascarada no editarà un programa de mà, així que aquelles persones que vulguin saber més informació hauran de buscar a la seva pàgina web o a través de les xarxes socials. Està previst que la setmana vinent ja es puguin saber en detall. Com a principal novetat, per potenciar el Recinte Firal s'ha decidit pel tradicional Ball de Màscares fer un concert, que anirà a càrrec de La Loca Histeria.

 

També hi haurà canvis en la celebració de la festa infantil del Dijous Gras. L'any passat es va celebrar al Parc de Vallparadís, però enguany, un cop solucionats els problemes amb els arbres i les consegüents obres, s'ha decidit tornar "a casa", al Parc de Sant Jordi. Serà aquí on els nens podran gaudir de diversos tallers, espectacles, balls... Un altre dels canvis serà al Ball de Vídues, que es trasllada a El Social per donar millor cabuda als assistents, "ja que la Societat Coral Els Amics ens havia quedat petita". 


 

La comparsa La Baixada amb el cartell encara per descobrir
La comparsa La Baixada amb el cartell encara per descobrir | Lorena Pinilla

 
Comentaris
anonim
Veient la seva disfressa a la foto i que diuen que 'són reivindicatius', fijo q van de teixidores de la independència, de groc. que pesaaaaaaaaaats mare

envia el comentari