Brigitta Both s'endú el 15è Premi BBVA de Pintura Ricard Camí

El Centre Cultural acull una exposició amb les 24 obres finalistes del certamen

Finalistes del premi Ricard Camí | Berta Tiana

La Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX, en col•laboració amb la Fundació Antiga Caixa Terrassa han lliurat avui el 15è Premi BBVA de Pintura Ricard Camí. El guardonat, entre les 205 obres de diferents estils presentades, ha estat Brigitta Both amb l’obra Sincronitzats. Una obra en la qual destaca la fusió de dos conceptes pictòrics, el realisme i l’abstracció, és gairebé minimalista i evidencia l’absència i el silenci a través del contrast del blanc i negre.

El jurat, format per persones reconegudes en el camp de la Belles Arts, ha concedit, a més, un accèssit a l’obra Somni en blanc 31/17 de Núria Ruano. Coincidint amb la concessió del premi, ha quedat inaugurada una exposició al Centre Cultural Terrassa que recull les 24 obres finalistes (de les 205 que optaven al guardó), d’entre les quals el jurat ha emès el seu veredicte. Aquestes, quedaran exposades amb visita oberta al públic fins al 15 d’octubre. Enguany, com a novetat, també s’inclou una exposició amb les obres guanyadores de les edicions precedents.

L'autora i l'obra premiada

Brigitta Both va néixer a Hongria l’any 1978 i va estudiar disseny i moda a Budapest. Després de treballar quinze anys en la indústria de la moda i en disseny gràfic i de moda, li van interessar el collage, les pintures de tècnica mixta i la fotografia. Des de l’any 2015 resideix a Barcelona i treballa amb diferents materials, diversos tipus de paper, pintura acrílica i tinta per experimentar combinant formes d’expressió figuratives i abstractes. Les seves obres parlen principalment de la fragilitat i la impredictibilitat de tots els aspectes de la vida, i de la bellesa dels infinits matisos dels sentiments humans. Està molt influenciada per la fotografia en blanc i negre, i recentment prefereix treballar amb una tècnica simplificada monocroma.

Sincronitzats vol expressar una relació molt íntima, una profunda connexió, amor i comprensió entre una parella, que es va consolidant al llarg del temps. Tenen el seu propi món i res ni ningú hi pot entrar. És un món harmoniós i perfecte on hi regna la pau i la seguretat, estan absolutament sincronitzats i despresos de la resta del món.

L'autora premiada Brigitta Both | Jaume Cusidó

 

TENS TELEGRAM? Vols ser el primer a rebre les últimes notícies sobre la tot el que passa a Terrassa i voltants? i sobre la covid? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram
TENS TWITTER ? Vols ser el primer a rebre les últimes notícies sobre tot el que passa a Terrassa i comarca? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Twitter

Comentaris

envia el comentari