El Ballet de Catalunya presenta la seva primera estrena mundial

Es tracta del muntatge 'Triple Bill' que combina l'estil neoclàssic amb el contemporani
El Ballet de Catalunya presenta la seva primera estrena mundial
El Ballet de Catalunya presenta la seva primera estrena mundial | Centre Cultural Terrassa

El Ballet Nacional de Catalunya fa un pas de gegant i presenta el proper 28 d'abril la seva primera estrena mundial. Es tracta del muntatge 'Triple Bill' que els prestigiosos coreògrafs Remi Wortmeyer i Katarzyna Kozielska han creat expressament per aquesta companyia catalana. S'inspira en el reconegut artista holandès Piet Mondrain, creador del neoplasticisme i buscador de l'art en estat pur. La proposta està integrada per tres peces que combinen l'estil neoclàssic amb el contemporani i destaca pel fet que els seus creadors s'han adaptat a les habilitats i personalitats dels ballarins per dissenyar-la. Els 21 integrants de la companyia, que va néixer ara fa sis mesos, assagen aquests dies al Centre Cultural Terrassa. La previsió és que l'espectacle pugui recórrer altres escenaris encara per determinar després d'estrenar-se a la capital vallesana.


 

'Triple Bill' és un muntatge integrat per tres blocs diferents creats per artistes de primer nivell. Per una banda, Remi Wortmeyer, coreògraf i primer ballarí del Het Nationale Ballet, ha explicat que el seu treball està inspirat en l'obra de l'artista holandès, Piet Mondrain, creador del neoplasticisme. Així mateix, ha dit que la música que l'acompanya és de Prokofiev, qui va viure a París en el mateix moment que Mondrain, de forma que els dos van compartir espais, sons i pensaments. "M'ha inspirat molt poder treballar amb un grup de gent tan divers i jove, hi veig molta energia i moltes ganes de créixer i tirar endavant", ha assegurat el coreògraf dels Països Baixos. 


 

  

  

Katarzyna Kozielska, ballarina de l'Stuttgart Ballet, s'han inspirat en el talent dels integrants del Ballet Nacional de Catalunya per dissenyar la seva coreografia a 'Triple Bill'. Per fer-ho ha partit de l'anàlisi de les diferents personalitats i habilitats dels ballarins per crear un espectacle que incorpora la sensualitat i el ritme canviant del jazz, sense descuidar la presència de l'estètica clàssica. 

 

 

  

  

A banda, l'espectacle també compta amb un tercer bloc, format per dues coreografies a càrrec del ballarí resident al Ballet Nacional de Catalunya, Lorenzo Misuri i del director de la companyia Leo Sorribes.

 

 

  

"Aquest espectacle és un pas endavant molt important pel Ballet Nacional de Catalunya, ja que és molt difícil que una companyia tan nova pugui comptar amb coreògrafs de tant prestigi que són professionals que estan seguint les noves tendències", explica el director de la formació, Leo Sorribes que afirma que les expectatives són molt elevades.


  

  

Aixi mateix indica que les coreografies de 'Triple Bill' són "totalment noves" i estan fetes expressament per la companyia catalana. La previsió és que aquest muntatge viatgi a altres escenaris encara per determinar després d'estrenar-se a Terrassa el 28 d'abril. 

 
Comentaris

envia el comentari