Tancament del parc de l'ermita i control al nucli de Castellbisbal

Es volen evitar aglomeracions a l'espai públic i establiments
Persones grans assegudes en un banc a Castellbisbal
Persones grans assegudes en un banc a Castellbisbal | Aleix Mateu

L’Ajuntament de Castellbisbal ha emprès tot un seguit d’accions per vetllar pel compliment, a Castellbisbal, de les mesures de seguretat dictades per les autoritats sanitàries per evitar el contagi i la propagació de la Covid-19. En concret, l’equip de govern es mostra preocupat per les aglomeracions que es produeixen tant a l’espai públic com a les terrasses de bar i pel fet que moltes persones no utilitzen la mascareta o no la porten ben posada.

Una de les mesures més visibles que s’ha adoptat ha estat el tancament del parc de l’Ermita durant les nits després de constatar que, quasi a diari, s’hi fan trobades de persones que no respecten les mesures de seguretat com el manteniment de la distància física o l’ús de mascaretes. És per això que des del dia 22 de juliol, el parc de l’Ermita està tancat entre les 22.00 i les 7.00 hores. Per les característiques de l’espai, el tancament es fa mitjançant elements físics i cartells informatius i les persones que hi accedeixin quan no estigui permès han de saber que podran ser denunciades.

Les aglomeracions de persones també són freqüents al nucli urbà on molt sovint s’hi veuen grups de veïns i veïnes sense mascareta o amb la mascareta mal posada. En aquest sentit, és als carrers més cèntrics on es registren més incidències d’aquest tipus i on es farà major control i vigilància.

Un altre dels espais que preocupen al consistori són les terrasses de bar on s’ha detectat un relaxament de les normes per part de la clientela. Malgrat que els establiments compleixin amb tots els requeriments, s’ha constatat que la ciutadania no respecta totes les mesures de seguretat i prevenció, especialment l’ús de mascareta quan no s’està menjant o bevent o el manteniment de la distància entre les taules.