Joan Playà, alcalde i Alternativa per Castellbisbal governarà en minoria

Els 17 regidors de l'Ajuntament de Castellbisbal, en finalitzar el Ple municipal de constitució del consistori
Els 17 regidors de l'Ajuntament de Castellbisbal, en finalitzar el Ple municipal de constitució del consistori | A.C.

Joan Playà, d’Alternativa per Castellbisbal (AC) ha estat proclamat alcalde en el Ple municipal de constitució de l’Ajuntament que s’ha celebrat aquest migdia. Tot i que en la votació dels candidats, Playà no ha aconseguit la majoria absoluta dels vots, ha estat nomenat alcalde per ser el cap de la llista més votada a les eleccions municipals i després que cap altre candidat tampoc hagi aconseguit aglutinar aquesta majoria.

 

En el seu discurs, Playà ha explicat que AC formarà govern en solitari perquè malgrat haver intentat establir pactes amb d’altres formacions polítiques no ha estat possible concretar-ne cap. De fet, i en aquest sentit, l’alcalde ha explicat que els acords hauran de ser una constant en el mandat que avui comença i que ha qualificat com un “camí que haurà d’estar fet de consens” la qual cosa “potser ens farà més lents, però les decisions seran més legitimades perquè tothom haurà de formar-ne part”.

 

De la seva banda, la cap de llista del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Dolors Conde, ha destacat que tots els regidors que conformen el nou ajuntament “tenim més coses que ens uneixen que no pas que ens separen” i ha assegurat que el seu grup ofereix “mà estesa i disposició de diàleg”.

 

De la seva banda, el regidor d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Toni Pons, ha lamentat "no haver pogut arribar a cap pacte de govern".

 

Pel que fa al cap de llista de Ciutadans (C’s), José Antonio Doucón, ha mostrat la seva disposició per col·laborar amb els diferents grups polítics mentre que la regidora de Junts per Catalunya (JxC), Gemma Margarit, ha fet un agraïment a tots els regidors “per ser valents i apostar per un Castellbisbal millor”.

 

La cap de llista de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP), Olga Mateo, no ha fet ús del seu torn de paraula.

 

Votació

  

 

Els regidors del nou equip de govern

  

  • Alternativa per Castellbisbal (6 regidors/es): Joan Playà, Susanna Solé, Melania Solís, Joaquim Sardà, Ana Obradors i M. Glòria Martínez.
  • PSC (5 regidors/es): María Dolores Conde, Ismael Ot, Ana Belén Gallego, Alberto Matallanas i Consol Benayas.
  • ERC (2 regidors/es): Toni Pons i Maria Isabel Méndez
  • Ciutadans (2 regidors): José Antonio Douton i Javier Molina
  • CUP (1 regidora): Olga Mateo
  • Junts per Catalunya (1 regidora): Gemma Margarit