El govern Castellbisbal presenta la futura residència de gent gran

Podria arribar a acollir fins a 85 places residencials i 25 al nou centre de dia
Castellbisbal compta actualment amb un centre de dia per a la gent gran, però no disposa de servei de residència
Castellbisbal compta actualment amb un centre de dia per a la gent gran, però no disposa de servei de residència | Aleix Mateu

 

L’equip de govern de Castellbisbal s’ha reunit amb els grups polítics municipals per presentar-los els resultats del segon estudi de viabilitat per a la construcció d’una residència i un centre d’atenció diürna al municipi. El document, redactat per l’empresa SUMAR, planteja un pla funcional i de gestió dels serveis, així com una proposta constructiva i econòmica per al nou equipament per a la gent gran.

 

L’estudi, tenint en compte l’anàlisi sociodemogràfica del territori, preveu la construcció d’un equipament que, en diferents fases, podria arribar a acollir fins a 85 places residencials i 25 al nou centre de dia. A més, analitza la viabilitat per posar en marxa, en un futur, habitatges tutelats per a la gent gran al municipi. Pel que fa al cost, els professionals responsables de l’estudi calculen que la construcció de l’equipament es situaria a l’entorn dels 8.500.000 euros, aproximadament. La superfície total construïda de la residència i el centre de dia per a la gent gran s’ha previst que sigui d’uns 5.000 m2.

 

El disseny de l’equipament també planteja algunes característiques poc freqüents en residències de gent gran, com ara que les habitacions es poden personalitzar sempre que la persona usuària ho vulgui, portant mobles de casa seva o bé decorant-la al seu gust; o que l’espai de cuina és senzill d’utilitzar i casolà per afavorir que les persones amb autonomia que conviuen al centre hi puguin cuinar, si així ho desitgen.

 

Segons l’estudi, es preveu que el futur equipament per a la gent gran compti amb habitacions individuals amb bany adaptat per a totes les persones usuàries i amb espais comuns, com ara un menjador, sala d’estar i una saleta que pot servir com a lloc per compartir amb la família o bé com a espai de privacitat per a aquelles persones que vulguin gaudir d’una estona d’intimitat. A més, comptarà amb bugaderia, perruqueria i serveis personalitzats de fisioteràpia, podologia i infermeria.