Castellbisbal estudiarà les parades de bus a demanda

El ple va aprovar la dedicació exclusiva de la regidora de Promoció Econòmica, Salut i Consum, Gemma Margarit

El Ple municipal del mes de juliol a Castellbisbal, celebrat dilluns passat, va aprovar dues mocions presentades pel grup municipal de la CUP relatives a l’habitatge públic i a la implantació de les parades a demanda en el servei de bus per garantir la seguretat de les dones a l’espai públic durant les nits.

En el cas de les parades de bus a demanda, la moció demana que l’Ajuntament estudiï la possibilitat d’incorporar-les durant aquest 2020 tant en el servei de bus urbà com interurbà. A més, la moció fa extensible aquesta mesura d’altres col·lectius com poden ser les persones amb mobilitat reduïda, la infància o la gent gran. La moció es va aprovar per unanimitat de tots els grups polítics.

L’altra moció que es va debatre en el ple també fou presentada pel grup municipal de la CUP i estava centrada en mesures per garantir el dret a l’habitatge al municipi. En aquest sentit, la moció proposa, entre d’altres, fer un cens real i accessible dels pisos buits o exigir que l’equip de govern comenci a crear un parc d’habitatge públic de lloguer social. Aquesta moció va comptar amb el vot favorable de tots els grups polítics excepte Ciutadans que hi va votar en contra.

Així mateix, el ple va aprovar la dedicació exclusiva, al 100 %, de la regidora de Promoció Econòmica, Salut i Consum, Gemma Margarit. Es tracta d’una decisió estratègica de l’equip de govern per garantir la presència permanent d’una responsable política en àrees que seran de cabdal importància en els propers mesos com són Promoció Econòmica (que gestiona tot el relatiu a les empreses i al suport a les persones en situació d’atur) i Sanitat i Salut Pública (en totes les tasques de seguiment i les mesures que caldrà prendre per combatre la Covid-19).  D’altra banda, en el Ple també es va aprovar la reducció de jornada de la regidora d’Educació, Cooperació i Desenvolupament i Participació Ciutadana, Anna Obradors, que ha passat del 80 % al 75 % de dedicació (amb la reducció retributiva corresponent).

Totes aquestes modificacions de dedicacions i retribucions es van aprovar amb els vots a favor d’Alternativa per Castellbisbal, la CUP i Junts per Catalunya mentre que la resta de grups polítics es van abstenir.