Com reduir l'impacte ambiental de les teves compres online

Les compres per internet, que normalment s'envien al domicili del comprador, causen un augment del trànsit a les ciutats que, com és sabut, són la principal font d'emissions nocives i de contaminació acústica. Segons les darreres dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya, corresponents a l'any 2016, més d'un 30% dels catalans realitza alguna compra online cada any, un increment d'un 14% respecte el 2015, i la freqüència també va augmentar. En termes absoluts es van realitzar un total de 38,7 milions d’operacions de compra a través d’internet. El nombre de persones que les van dur a terme va ser un 6,65% superior a l’any anterior al de l'any anterior assolint els 2,25 milions d’operacions i indicant una tendència a l'alça.


Actualment, el transport de mercaderies representa el 21% del trànsit total de la ciutat de Barcelona, uns 435.000 desplaçaments diaris en dades de l'any 2015. Durant aquell mateix any, el transport -furgonetes i camions- va originar l’emissió de 3,7 milions de tones de diòxid de carboni, contribuint a l'efecte hivernacle, i 22,7 milers de tones d’òxids de nitrogen. És per això que, enguany, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha elaborat una llista de recomanacions i bones pràctiques per a les compres online, amb la intenció que siguin tingudes en compte a l'hora de consumir:

 

- Agrupar les comandes per reduir el nombre d’enviaments a fer.


- Triar horaris vall de trànsit, entre les 9 i les 15 hores i a partir de les 19 hores, per rebre les compres.

- Pactar el lliurament en hores què s'és a casa. Actualment, entre el 20 i el 30% dels lliuraments són fallits.

- Pensar bé les compres per evitar devolucions que no siguin estrictament necessàries.

- Prioritzar els punts de recollida en detriment del domicili. Així les empreses de transport estalvien desplaçaments, lliuraments fallits i, per tant, emissions de gasos contaminants.
Comentaris
Opino
I perquè no obligar a les logistiques que tinguin unes botigues estratègiques perquè la gent ho pugui anar a recollir? A Celrà hi ha una logistica que pots anar a comprar.

envia el comentari