La paulònia, l'arbre que pot combatre el canvi climàtic

D'origen xinès, creix més ràpidament que qualsevol altre arbre i absorbeix 10 vegades més CO2

Atenció a aquest nom: paulònia. També el trobareu escrit com paulownia. És un arbre del que en sentirem a parlar. 

 

Aquest dimarts 13 de juny, és objecte d'unes jornades tècniques organitzades pel Departament d'Agricultura de la Generalitat per estudiar les seves possibilitats.

 

És un arbre originari de la Xina, que pot arribar a fer 27 metres d'alçada amb un tronc d'entre 7 i 20 cm de diàmetre. Té unes fulles de 40 cm d'amplada i cultivada o silvestre creix a altituds inferiors a 1800 metres d'alçada. Tot i que es considera una espècie invasora, a priori sembla que té motes possibilitat i està generant força espectatives en diversos àmbits.

 

La seva fusta és molt particular per les seves característiques. De fet és l'arbre productor de fusta amb un creixement més ràpid dels coneguts. En només 8 anys pot arribar a fer el mateix que un roure de 40 anys. I per això aquestes jornades, tot i que el seu maneig és bastant senzill, requereix d'uns mínims que poden fer que les produccions siguin bones o no.

 

D'altra banda, sembla que podria contribuir al canvi climàtic. Primer perquè absorbeix 10 vegades més CO2 que qualsevol altre arbe, però també perquè aquest ràpid creixement pot ser utilitzat per fer front a la deforestació que pateix el planeta.