MonPlaneta
Victor Vescovo es converteix en el primer a visitar l’indret més profund de cada oceà
  • CA

El punt més profund de l’oceà Àrtic és una fossa que es troba entre Grenlàndia i l’arxipèlag Svalbard (Noruega) anomenat l’Abisme Molloy. Allà, el llit marí es troba a una profunditat de fins a 5.500 metres sota unes aigües glaçades, i no va ser fins el passat 24 d’agost que una persona va aconseguir, una de les darreres fites de l’exploració humana del món que quedava per aconseguir. El responsable de la gesta va ser l’explorador nord-americà Victor Vescovo que, aconseguint arribar a fons de l’oceà Àrtic, també es va convertir en el primer a haver visitat la zona més profunda de tots els oceans del nostre planeta.

Vescovo va descendir al fons de l’Abisme Molloy en un submergible anomenat DSV Limiting Factor durant l’estiu boreal, aprofitant una finestra de bon temps d’entre sis i vuit setmanes en què ni les tempestes ni la coberta de gel de l’oceà impedien endinsar-s’hi. Com la resta de descensos de Vescovo als indrets més profunds dels oceans, aquesta darrera proesa també va ser filmada per a la sèrie documental “Deep Planet”, que serà estrenada a Discovery Channel a finals d’aquest mateix 2019.

A la sèrie, a més de l’Abisme Molloy, es podran veure imatges dels descensos al fons de l’oceà Atlàntic, de l’Antàrtic, de l’Índic i és clar, al Pacífic, on Vescovo va batre el rècord de profunditat en immersió que tenia el director de cinema nord-americà James Cameron en baixar fins a gairebé onze quilòmetres a l’Abisme Challenger de la fossa de les Marianes, el punt més baix de la superfície de la Terra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa