Veïns del Montsià inicien accions de protesta contra "l'espoli" d'oliveres mil·lennàries

La plataforma "Salvem Lo Montsià" ha entrat en una finca on una empresa es vol endur alguns d'aquests arbres per vendre'ls
Activistes de 'Salvem Lo Montsià ' a Ulldecona
Activistes de 'Salvem Lo Montsià' a Ulldecona | Jaume Moya (Twitter)

Un grup d'activistes de la plataforma Salvem Lo Montsià s'ha mobilitzat aquest dimecres al matí contra el que considera "l'espoli" de les oliveres monumentals de la zona, entrant a una finca de la localitat d'Ulldecona d'on s'estan enduent algunes d'aquestes oliveres mil·lenàries per vendre-les. La plataforma s'oposa a operacions d'aquest tipus perquè suposen el trasllat d'uns arbres que consideren "un patrimoni no només d'Ulldecona o del Montsià" sinó  "de la Humanitat". La plataforma reclama que s'impulsi una nova llei que protegeixi les oliveres monumentals, com ja passa al País Valencià. Només a la comarca del Montsià n'hi ha aproximadament 4.400, i una d'elles té més de 1.700 anys.


La protesta ha estat originada per les operacions que una empresa de la localitat vallesana de Sant Celoni, Cultius Ponç, ha iniciat per treure les oliveres de la finca on es trobaven fins ara, i Salvem Lo Montsià alerta que, en un gran nombre de casos, les oliveres mil·lennàries moren al cap de pocs anys després de ser transplantades i, molt sovint, d'acabar en jardins privats.
Comentaris

envia el comentari