Una vaca fuig de la granja i es refugia a una illa

Un polític local vol aconseguir que la deixin viure en pau al llac Nysa (Polònia) en recompensa a la seva actitud "heroica"
Vaca

Després d'una fugida espectacular per evitar anar a parar a l'escorxador, una vaca s'ha instal·lat tota sola en una illa i ataca qualsevol ésser humà que s'hi vulgui apropar. Els fets van tenir lloc a Nysa, al sud-oest de Polònia. El passat mes de gener, l'animal va resistir-se a continuar les passes que la duien a la mort i va aconseguir fugir de la granja on l'havien criat. El seu cas ha tingut tanta repercussió que fins i tot un polític local ha iniciat una campanya per aconseguir que la deixin en pau i que pugui gaudir de la llibertat que tant li ha costat d'aconseguir. Quan s'apropava el moment de dur-la a l'escorxador, la vaca va embestir una tanca metàl·lica i, després de tombar-la, es va dirigir ràpidament al llac Nysa, que voreja la localitat i que es troba a prop de la granja d'on es va escapar. El seu propietari va mirar de fer-la tornar però l'animal es va resistir arribant, fins i tot, a trencar un braç a un dels treballadors que la volien capturar. Finalment, es va introduir a les aigües del llac i va nedar cap una de les illes que hi ha al seu centre.

Després d'una setmana vivint al seu nou refugi, el seu propietari va desistir d'intentar capturar-la i va ordenar que li duessin menjar a l'espera de veure què podien fer. Al cap d'uns dies, quan els bombers de la localitat van intentar arribar a ella amb una barca per capturar-la, la vaca va tornar a entrar a l'aigua i va nedar una cinquantena de metres fugint d'ells. Després de tots aquests esdeveniments un polític local, Pawel Kukiz, va iniciar una campanya a Facebook oferint-se a pagar perquè aquesta "vaca heroica" pugui acabar la seva vida en pau. En paraules del mateix Kukiz, "es va escapar heroicament i va arribar a una illa enmig del llac, on és avui". "No va sucumbir als bombers que la volien transportar amb barca i es va mantenir al camp de batalla". Kukiz va reblar les seves declaracions a la revista polonesa 'Wprost' afirmant que no és vegetarià però que "la fortalesa i la voluntat de lluitar per la vida d'aquesta vaca és incalculable. Per tant, vaig decidir fer tot el que pugués per aconseguir que fos traslladada a un lloc segur i en un segon moment, com a recompensa per la seva actitud, donar-li una jubilació prolongada i una mort natural".