Una tecnologia d'imatge pionera servirà per detectar ràpidament casos de coronavirus

Desenvolupada per científics canadencs, Mango detecta molècules concretes d'ARN i les fa brillar, revelant la seva presència. Això podria ser emprat en tests d'infecció per SARS-CoV-2
Mango
Mango | Nature Communications

Un equip d'investigadors de la Universitat Simon Fraser, al Canadà, a anunciat en un article a la revista 'Nature Communications' la possiblitat que una tecnologia d'imatge pionera que han desenvolupat, anomenada Mango, sigui emprada per fer tests d'infecció pel nou coronavirus. Els científics Lena Dolgosheina i Peter Unrau van desenvolupar aquest sistema per detectar molècules concretes d'ARN, present tots els éssers vius però que patògens com el coronavirus tenen com a únic material genètic. Gràcies a l'anunci fet pel govern canadenc, que finançarà la recerca contra el SARS-CoV-2, ara aquesta tecnologia serà adaptada per tal de detectar de manera visual i ràpida la presència del virus a la sang dels possibles contagiats.

 

Per resumir-ho, el sistema Mango consisteix en un aptàmer -un petit fragment d'ARN- que s'uneix a una molècula específica. Quan ho fa, el tint comença a brillar i es mostra clarament, permetent estudiar molt millor les molècules d'ARN o en el cas del coronavirus, detectar-ne la presència. Aixi, Mango pot ser emprat com a mètode de detecció ràpid d'infecció un cop hagi estat adaptat i testat, posant, un cop més, una tecnologia pionera no només al servei de la investigació mèdica en general sinó, en aquest cas, de la lluita contra una pandèmia que afecta tot el planeta.